Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera J - Jobenul magic - jocuri clasa pregătitoare

 
Pentru litera J am confecționat un JOBEN din carton negru. Din acesta vor ieși jetoanele cu care ne vom juca. Va fi surpriza literei J. Copiii adoră surprizele. 
Exersăm citirea/ scrierea cuvintelor și propozițiilor prin exerciții-joc. Copiilor le este mai ușor să descopere cuvintele sau propozițiile prin manipularea jetoanelor.
😊 Formare de propoziții - Copiii vor descoperi propozițiile, le vom analiza, apoi le vom scrie în caiete.

😊 Formare  de cuvinte - Se amestecă toate jetoanele, copiii sortează corpurile, apoi formează cuvinte. Acestea se scriu și se analizează.
 


😊 Despărțire în silabe - Jonglăm cu mingiuțe- Se citesc cuvintele de pe mingi, se despart în silabe și se pun la jobenul corespunzător.
  

Puteți descărca jocurile de aici.

Sper să vă fie de folos.
Succes și inspirație!
            Ilona.

 

Comentarii

Trimiteți un comentariu