Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

Litera J - Jobenul magic - jocuri clasa pregătitoare

 
Pentru litera J am confecționat un JOBEN din carton negru. Din acesta vor ieși jetoanele cu care ne vom juca. Va fi surpriza literei J. Copiii adoră surprizele. 
Exersăm citirea/ scrierea cuvintelor și propozițiilor prin exerciții-joc. Copiilor le este mai ușor să descopere cuvintele sau propozițiile prin manipularea jetoanelor.
😊 Formare de propoziții - Copiii vor descoperi propozițiile, le vom analiza, apoi le vom scrie în caiete.

😊 Formare  de cuvinte - Se amestecă toate jetoanele, copiii sortează corpurile, apoi formează cuvinte. Acestea se scriu și se analizează.
 


😊 Despărțire în silabe - Jonglăm cu mingiuțe- Se citesc cuvintele de pe mingi, se despart în silabe și se pun la jobenul corespunzător.
  

Puteți descărca jocurile de aici.

Sper să vă fie de folos.
Succes și inspirație!
            Ilona.

 

Comentarii

Trimiteți un comentariu