Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Litera J - Jobenul magic - jocuri clasa pregătitoare

 
Pentru litera J am confecționat un JOBEN din carton negru. Din acesta vor ieși jetoanele cu care ne vom juca. Va fi surpriza literei J. Copiii adoră surprizele. 
Exersăm citirea/ scrierea cuvintelor și propozițiilor prin exerciții-joc. Copiilor le este mai ușor să descopere cuvintele sau propozițiile prin manipularea jetoanelor.
😊 Formare de propoziții - Copiii vor descoperi propozițiile, le vom analiza, apoi le vom scrie în caiete.

😊 Formare  de cuvinte - Se amestecă toate jetoanele, copiii sortează corpurile, apoi formează cuvinte. Acestea se scriu și se analizează.
 


😊 Despărțire în silabe - Jonglăm cu mingiuțe- Se citesc cuvintele de pe mingi, se despart în silabe și se pun la jobenul corespunzător.
  

Puteți descărca jocurile de aici.

Sper să vă fie de folos.
Succes și inspirație!
            Ilona.

 

Comentarii

Trimiteți un comentariu