Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Adunarea 0-10 - Furnicuța

 Joc matematic - Ajută furnicuța să pună boabele în sacii potriviți.


Ne vom încălzi cu acest joc, la începutul orei despre adunarea în concentrul 0-31, fără trecere peste ordin.
Pe tablă voi desena un mușuroi, iar pe drumul de la furnică la mușuroi voi pune sacii în ordine crescătoare. Copiii vor lua boabe, vor calcula și vor lipi boabele pe sacii corespunzători. Este un joc de antrenament și de încălzire.
Materialul conține 2 seturi de saci. Pentru tablă sunt potriviți cei mai mari. Sacii mici pot fi folosiți pentru un joc pe echipe sau individual.

Descarcă jocul de AICI.

Mult succes!
        Ilona

Comentarii