Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera Ș - idei, activități- clasa pregatitoare

 Pentru litera Ș m-am gândit la câteva activități. Sunt sigură că vor fi pe placul copiilor. Sunt activități excelente pentru dezvoltarea îndemânării, a mușchilor mici ai mâinii, a atenției și răbdării.


 ȘNURUIRE - Copiii vor primi cartonul cu litera șerpișor conturată. Ei vor decora, decupa și vor introduce șiretul prin găurele (eu voi face găurelele). 
 Cum să-mi leg șireturile? 
Copiii vor decupa forma papucului, vor exersa mai multe feluri de a introduce șireturile, apoi nodul și fundița. 

 ȘARPELE DIN PASTE - ÎNȘIRUIRE
Pe un șiret se înșiruiesc pastele. De la început se leagă codița, ea nu va permite pastelor să iasă. La sfârșit se decupează capul și se leagă de corp. 
 Este o lucrare simplă și simpatică.

 ȘTAMPILARE
Pentru ștampilare puteți folosi dopul de plută sau ștampile confecționate din cartof.

 MARIONETE DIN ȘOSETE

Cu un pistol de lipit se fac foarte ușor. Eu am folosit: carton din hârtie, carton ”buretos”, pom-pom, ochișori, o șosetă, o fundiță.

 Pasul 1- se măsoară lățimea șosetei, se taie un oval din carton, apoi și din cel buretos.
 Pasul 2- se introduce cartonul în interior, iar cel buretos se lipește (în exterior) acolo unde hotărâți că este gura. se îndoaie ambele cartoane pe jumătate.

 Pasul 3 - se completează cu ochi, nas, etc.

Este foarte haioasă și o putem folosi la jocurile de rol.  


O vom folosi și la muzică  cu ajutorul minunatei  Ana Maria Rusu - Povești țesute




  ȘARPE din scara pisicii. 
Se lipesc, cap la cap, 3 fâșii dintr-o coală colorată, de 2-3 cm lățime. Se formează scara pisicii.,apoi se atașează capul și coada.

 ȘAH - La litera Ș nu putea lipsi șahul. Vom avea 5 minute de șah în fiecare zi. Astăzi le-am prezentat piesele și tabla de joc. Am numărat piesele, le-am analizat, numit, am numărat pătrățelele de pe tablă, ne-am jucat cu pozițiile de pe tablă. Vom continua cu regulile de așezare, de mutare pentru fiecare piesă. Avem o tablă mare magnetică de șah, foarte potrivită pentru clasă, pot vedea mutările toți copiii.
Am găsit și un tutorial bun despre șah https://www.youtube.com/watch?v=Yraysvz-hj0 

 ȘOTRON - Sper să fie cald.

Vom exersa adunarea și scăderea cu 5. 
Dacă pietricica aruncată cade pe un număr mai mic decât 5, sărim pănă la ea, apoi vom aduna cu 5, sărind 5 căsuțe în ordine crescătoare. Dacă pietricica va cădea pe un număr mai mare decât 5, vom scădea 5, sărind 5 căsuțe în ordine descrescătoare. Astfel vom afla rezultatul operațiilor.

Vom asculta Schubert SERENADE  (când scriem, desenăm, pictăm, ...)

Și o MUZICOGRAMĂ by Ana Maria Rusu .

Alte resurse pentru litera Ș:




  

Sper să vă fie de folos. Dacă vă plac, o distribuire e binevenită. 

Mult succes!
        Ilona

Comentarii