Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Experiment - despre aer, Dragobete și primăvară

 La fiecare literă am făcut experimente.


Pentru litera D nu îmi venea nicio idee. Când am realizat o inimă prin DACTILOPICTURĂ, m-am gândit la degete și mi-am amintit de experimentul despre aer, cu mănușa.. Pentru că astăzi sărbătorim Dragobetele, am desenat pe mănușă niște inimioare. Copiii au fost foarte încântați de noua ”jucărie”.


 Nu am povestit foarte mult despre caracteristicile aerului, vom avea timp în următoarele clase. Am discutat doar despre faptulcă el există, chiar dacă nu îl vedem, că se află peste tot, în jurul nostru, că îl folosim pentru a respira și ne este indispensabil,  despre importanța aerului curat. 

Materiale necesare pentru experiment:

💥o mănușă de unică folosință

💥un pahar din carton 

💥un pai 

💥marker-dacă doriți să desenați pe mănușă

💥pentru varianta 2-imagini mititele cu vestitorii primăverii și lipici

💥un creion ascuțit

  

Am găurit eu paharele la bază, o singură gaură pe care am făcut-o cu un creion bine ascuțit. Le-am dat copiilor paharul, un pai și mănușa. Le-am sugerat să deseneze pe mănușă inimioare. 

Au introdus paiul prin găurică, au pus mănușa peste gura paharului (unii au avut nevoie de ajutor), au suflat și ...  s-au auzit exclamații de bucurie.

Un experiment foarte ușor și distractiv.

Pentru varianta 2 - pe mănușă se lipesc imagini mititele cu vestitorii primăverii.

Mult succes!

    Ilona


Comentarii