Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Experiment - despre aer, Dragobete și primăvară

 La fiecare literă am făcut experimente.


Pentru litera D nu îmi venea nicio idee. Când am realizat o inimă prin DACTILOPICTURĂ, m-am gândit la degete și mi-am amintit de experimentul despre aer, cu mănușa.. Pentru că astăzi sărbătorim Dragobetele, am desenat pe mănușă niște inimioare. Copiii au fost foarte încântați de noua ”jucărie”.


 Nu am povestit foarte mult despre caracteristicile aerului, vom avea timp în următoarele clase. Am discutat doar despre faptulcă el există, chiar dacă nu îl vedem, că se află peste tot, în jurul nostru, că îl folosim pentru a respira și ne este indispensabil,  despre importanța aerului curat. 

Materiale necesare pentru experiment:

💥o mănușă de unică folosință

💥un pahar din carton 

💥un pai 

💥marker-dacă doriți să desenați pe mănușă

💥pentru varianta 2-imagini mititele cu vestitorii primăverii și lipici

💥un creion ascuțit

  

Am găurit eu paharele la bază, o singură gaură pe care am făcut-o cu un creion bine ascuțit. Le-am dat copiilor paharul, un pai și mănușa. Le-am sugerat să deseneze pe mănușă inimioare. 

Au introdus paiul prin găurică, au pus mănușa peste gura paharului (unii au avut nevoie de ajutor), au suflat și ...  s-au auzit exclamații de bucurie.

Un experiment foarte ușor și distractiv.

Pentru varianta 2 - pe mănușă se lipesc imagini mititele cu vestitorii primăverii.

Mult succes!

    Ilona


Comentarii