SCOALA ALTFEL ...iarna

 SCOALA ALTFEL 18-22 decembrie 2023   Vom avea școala altfel în ultima săptămână a modulului 3. Am gândit un plan simplu, cu activități care se pot desfășura în sala de clasă, cu minimum de materiale. Activitățile se concentrează pe sărbătorirea Crăciunului, recunoștință, fapte bune și iarnă. Planul este convertit în pdf, linkurile sunt active. Iată planul: Pentru detalieri pe zile și linkuri necesare, descărcati planul de  AICI.   Mult succes!

Experiment - despre aer, Dragobete și primăvară

 La fiecare literă am făcut experimente.


Pentru litera D nu îmi venea nicio idee. Când am realizat o inimă prin DACTILOPICTURĂ, m-am gândit la degete și mi-am amintit de experimentul despre aer, cu mănușa.. Pentru că astăzi sărbătorim Dragobetele, am desenat pe mănușă niște inimioare. Copiii au fost foarte încântați de noua ”jucărie”.


 Nu am povestit foarte mult despre caracteristicile aerului, vom avea timp în următoarele clase. Am discutat doar despre faptulcă el există, chiar dacă nu îl vedem, că se află peste tot, în jurul nostru, că îl folosim pentru a respira și ne este indispensabil,  despre importanța aerului curat. 

Materiale necesare pentru experiment:

💥o mănușă de unică folosință

💥un pahar din carton 

💥un pai 

💥marker-dacă doriți să desenați pe mănușă

💥pentru varianta 2-imagini mititele cu vestitorii primăverii și lipici

💥un creion ascuțit

  

Am găurit eu paharele la bază, o singură gaură pe care am făcut-o cu un creion bine ascuțit. Le-am dat copiilor paharul, un pai și mănușa. Le-am sugerat să deseneze pe mănușă inimioare. 

Au introdus paiul prin găurică, au pus mănușa peste gura paharului (unii au avut nevoie de ajutor), au suflat și ...  s-au auzit exclamații de bucurie.

Un experiment foarte ușor și distractiv.

Pentru varianta 2 - pe mănușă se lipesc imagini mititele cu vestitorii primăverii.

Mult succes!

    Ilona


Comentarii