Sfârșit de an școlar - Sfârșit de clasa a III-a

  Mă străduiesc de ceva timp să îmi pun în jurnal finalul de an școlar la clasa a III-a. Așa că iată ce am gândit și ce am realizat:    Sfâșit de an cu Biscuițel! Nu-l cunoașteți pe Biscuițel? Vă fac eu cunoștință:  Biscuițel este personajul principal din cartea pe care au primit-o elevii mei la sfârșitul anului școlar ”În zbor spre lumea mare”, scrisă de Alexia Gănescu și ilustrată de Simona Radu-Iacobini  , apărută la editura Booklet. O găsiți aici:  https://booklet-fiction.ro/carti/in-zbor-spre-lumea-mare/  sau la oricare altă librărie.  Mie mi-a plăcut foarte mult cartea, scriitura ei, limbajul clar, expresiv, potrivit pentru copii, ilustrațiile superbe și mi se pare că e foarte potrivită pentru trecerea din clasa a III-a în clasa a IV-a, îi pregătește pe copii pentru noile discipline pe care le vor avea, geografia și istoria. Personajele sunt bine conturate, simpatice, te atașezi de ele și intri în aventură fără să-ți dai seama. În ajutorul m...

Experiment - despre aer, Dragobete și primăvară

 La fiecare literă am făcut experimente.


Pentru litera D nu îmi venea nicio idee. Când am realizat o inimă prin DACTILOPICTURĂ, m-am gândit la degete și mi-am amintit de experimentul despre aer, cu mănușa.. Pentru că astăzi sărbătorim Dragobetele, am desenat pe mănușă niște inimioare. Copiii au fost foarte încântați de noua ”jucărie”.


 Nu am povestit foarte mult despre caracteristicile aerului, vom avea timp în următoarele clase. Am discutat doar despre faptulcă el există, chiar dacă nu îl vedem, că se află peste tot, în jurul nostru, că îl folosim pentru a respira și ne este indispensabil,  despre importanța aerului curat. 

Materiale necesare pentru experiment:

💥o mănușă de unică folosință

💥un pahar din carton 

💥un pai 

💥marker-dacă doriți să desenați pe mănușă

💥pentru varianta 2-imagini mititele cu vestitorii primăverii și lipici

💥un creion ascuțit

  

Am găurit eu paharele la bază, o singură gaură pe care am făcut-o cu un creion bine ascuțit. Le-am dat copiilor paharul, un pai și mănușa. Le-am sugerat să deseneze pe mănușă inimioare. 

Au introdus paiul prin găurică, au pus mănușa peste gura paharului (unii au avut nevoie de ajutor), au suflat și ...  s-au auzit exclamații de bucurie.

Un experiment foarte ușor și distractiv.

Pentru varianta 2 - pe mănușă se lipesc imagini mititele cu vestitorii primăverii.

Mult succes!

    Ilona


Comentarii