Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Dragobete - Inimi în dar

Pentru Dragobete am pregătit o activitate cu muuulte inimioare. Se zice că acolo stă dragostea. Voi folosi un material PPT de la Twinkl, îl găsești aici. Un brainstorming, apoi fiecare copil va realiza inimioara 3D. În ea va scrie ce/ pe cine iubește cel mai mult. Noi am realizat câteva lucrări cu această tehnică. Acum copiii se descurcă foarte bine. 
 Pasul 1-printarea inimilor, decuparea lor, 
 Pasul 2 - indoim fiecare inimă pe jumătate, lipim jumătățile, una peste alta. Nu uităm să atașăm firul. La AVAP vom picta cu degetul-amprentare. Copiii vor primi inimioara cu cerculețe și vor lăsa o amprentă în fiecare cerculeț. O vom decupa și lipi pe un carton colorat. Va fi un tablou numai bun de dăruit.Inimioara cu cerculețe poate fi realizată și colorând cu carioci, modele diferite pe fiecare cerculeț. Iese foarte veselă.


Descarcă materialul de aici

Pentru că săptămâna aceasta am învățat  litera D, Dragobetele se pliază foarte bine în activitățile noaste. Uitasem de această sărbătoare și nu o pusesem pe lista activităților, dar mi-a amintit Alexandra. Mulțumesc!

Sper să fiți inconjurați de multă iubire. La mulți ani de Dragobete! Succes!

Ilona

 

Comentarii