Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Adunarea și scăderea cu 1, 2, 3, 4 - joc ”Eu am.../Cine are...?”

 


Astăzi am jucat ”Eu am .../ Cine are...?”. Aveam câteva emoții. Mi-a fost teamă că nu vor înțelege regulile, că nu se vor orienta pe card, că se vor plictisi. Temerile mele au fost neîntemeiate, s-au descurcat foarte bine și le-a plăcut foarte mult. Mâine vom juca iar.

În document veți găsi 2 variante, una cu 28 de carduri și cealaltă cu 22. Dacă nu aveți fix atâția copii, vă sfătuiesc să nu rupeți cercul rezultatelor, acestea se repetă în aceeași ordine (sunt puține rezultate posibile în concentrul 0-10). Puteți intra în joc sau să dați unor copii câte 2 jetoane. Noi am folosit prima variantă, am intrat și eu în joc, am dat startul și am încheiat. 
Ultima carte ar fi bine să o opriți pentru dv. Dacă o dați unui copil, poate opri jocul înainte de terminare.

Descarcă jocul descarcă.


Comentarii