Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

Despre litera ”S”

 

 de la  SOARE, SISTEM SOLAR, STELE .... SURPRIZE!

În această săptămână activitățile au în centru litera ”S”, adunarea/scăderea cu 1 și Universul. Pentru a fi cât mai atractive orele, am realizat mai multe resurse pe care le vom folosi:

- Exercițiu - loc - Citim, despărțim în silabe, lipim raza la soarele potrivit.


- Un rebus care conține cuvinte cu litera ”S” 

-Un careu pentru căutarea unor cuvinte   descarcă

- Un joc de formare a cuvintelor prin ordonarea silabelor, rachetele vor fi lipite în caiete. 

 

-O fișă de citire cu 4 cadrane, o voi printa pe foi colorate și vom lipi câte un cadran pe zi, vom citi cuvintele și propoziția, apoi vom transcrie cu litere mari în caietele dictando.

DESCARCĂ     

                                    


-
 - Rachetele sunt pregătite, citim parola pentru a porni racheta și aterizăm pe ce planetă dorim, în același timp numim planeta aleasă. 
Varianta 2 - Vom folosi rachetele și la adunarea și scăderea cu 1, calculăm exercițiul și aflăm pe a câta planetă putem ateriza. Ne ajută și numărătoarea.

 Planetele, rachetele  și cosmonauții sunt descărcate de pe Twinkl, plastifiate și pusă folie magnetică adezivă pe spate. 

Vă doresc mult succes și inspirație!

Comentarii

  1. Sunteți minunată! Puteți să îmi spuneți de unde ați achiziționat acea numărătoare? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este " bătrână". Am împrumutat-o de la un coleg din școală. A făcut-o, acum mulți ani, la o fabrică din oraș. Nu cred că am văzut ceva asemănător în comerț. Mulțumesc și eu pentru vizită! 🤗

      Ștergere

Trimiteți un comentariu