Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Despre litera ”S”

 

 de la  SOARE, SISTEM SOLAR, STELE .... SURPRIZE!

În această săptămână activitățile au în centru litera ”S”, adunarea/scăderea cu 1 și Universul. Pentru a fi cât mai atractive orele, am realizat mai multe resurse pe care le vom folosi:

- Exercițiu - loc - Citim, despărțim în silabe, lipim raza la soarele potrivit.


- Un rebus care conține cuvinte cu litera ”S” 

-Un careu pentru căutarea unor cuvinte   descarcă

- Un joc de formare a cuvintelor prin ordonarea silabelor, rachetele vor fi lipite în caiete. 

 

-O fișă de citire cu 4 cadrane, o voi printa pe foi colorate și vom lipi câte un cadran pe zi, vom citi cuvintele și propoziția, apoi vom transcrie cu litere mari în caietele dictando.

DESCARCĂ     

                                    


-
 - Rachetele sunt pregătite, citim parola pentru a porni racheta și aterizăm pe ce planetă dorim, în același timp numim planeta aleasă. 
Varianta 2 - Vom folosi rachetele și la adunarea și scăderea cu 1, calculăm exercițiul și aflăm pe a câta planetă putem ateriza. Ne ajută și numărătoarea.

 Planetele, rachetele  și cosmonauții sunt descărcate de pe Twinkl, plastifiate și pusă folie magnetică adezivă pe spate. 

Vă doresc mult succes și inspirație!

Comentarii

  1. Sunteți minunată! Puteți să îmi spuneți de unde ați achiziționat acea numărătoare? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este " bătrână". Am împrumutat-o de la un coleg din școală. A făcut-o, acum mulți ani, la o fabrică din oraș. Nu cred că am văzut ceva asemănător în comerț. Mulțumesc și eu pentru vizită! 🤗

      Ștergere

Trimiteți un comentariu