Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Litera C - Împodobim brăduțul

 Execițiu-joc-”Împodobim brăduțul”   Un brăduț făcut acum 2 ani, cu seria trecută, un brăduț matematic, cu sarcini pentru înmulțire.

Exersăm cititul prin joc. 
Luni vom împodobi un nou brăduț, de data aceasta va fi unul care ne va ajuta să exersăm citirea cuvintelor. Pe fiecare globuleț am scris câte un cuvânt.

 Vom lucra în echipă. Doi câte doi, elevii vor veni la tablă, vor citi cuvântul, un elev îl va lipi în brad, celălalt  va scrie cuvântul în coloana potrivită numărului de silabe.
Pe tablă voi pune un brad mare, dar se poate și desena unul.


Dacă îți place ideea poți descărca materialele de aici:


Poți edita globurile de aici globuri

Bradul matematic îl găsești aici.

          Sper să îți fie de folos jocul. Succes și multă inspirație!

Comentarii