Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Litera U

 Săptămâna literei U a fost plină de jocuri, povești, ghicitori, poezii și cântece. Am discutat mult despre urși, dar și despre alte animale. Am găsit multe resurse.


Pentru litera ”U” am pregătit o fișă despre locul sunetului în cuvinte. Este o fișă cu imagini care trebuie decupate și lipite într-un tabel.
Brățară litera U


Urșii - răspândirea lor în lume
Am pregătit o prezentare despre răspândirea urșilor în lume, le-am arătat globul pământesc și am proiectat o hartă a lumii. Am făcut cartonașe cu mai multe specii de urși și le-am așezat pe continentul în care trăiesc.


Sper că vă sunt de folos materialele. Mult spor!


Comentarii

Trimiteți un comentariu