Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

LITERA M - idei, activități

 Litera ”M” ne-a făcut cunoștință cu multe personaje interesante. 


  
Melc cel mic și Miro                                                              Măgărușul Mili

Am pregătit câteva materiale:

Brățări cu literele m și M. 


      Fișă pentru silabele ma,me,mi,mo,mu. Copiii vor primi tabelul si o fișă din care decupează imaginile și le lipesc în funcție de silaba inițială. Descarcă fișa.

 

Fișă pentru a recunoaște literele m, M, a silaba ma și  cuvântul mama. Descarcă fișa.


Tablou pentru MAMA. Când am scris pentru prima oară MAMA, am pregătit și o surpriză pentru mămici. Descarcă 

  
Sper că vă vor fi de folos ideile. Pe pagina de Facebook a clasei ”Aventuri la școală”, am pus și alte idei folosite. Puteți vedea aici.
Mult succes!Comentarii