Inmultire-tabla inmultirii-fise-jocuri-înmulțire clasa a II-a

 TABLA ÎNMULȚIRII Inmultirea numerelor naturale 0-100 Exerciții înmultire. Jocuri inmultire. Fișe de lucru inmultire Pentru consolidarea înmulțirii am realiat câteva materiale. Acestea pot fi descărcate accesând link-ul de la sfârșitul postării. 😊fișe de lucru pentru înțelegerea înmultirii   😊Exersarea înmulțirii - după codul culorilor 😊Exersarea înmultirii și a limbajului matematic- pliante cu inmultirea 😊motivarea elevilor pentru învățare - pașaportul înmulțirii  Mai multe despre pasaport aici: https://www.aventurilascoala.ro/2019/08/tinutul-vrajit-al-inmultirii-si.html 😊jocuri cu tabla inmultirii       Găsești fișele, jocurile, pasaportul, etc aici:  inmultire-fise-jocuri  -descarca 😊Alte idei despre înmultire:  joc-eu am-cine are bradul impodobit-clasa a III-a joc-ghiceste cine sunt decor-inmultiri de toamna joc-trenuletul matematic      Noi jucăm și ”Autobuzul”, ”Lovește musca”, ”Scărița”, ”Spune primul!-cu zaruri sau carti de joc”. Cand o să am timp, voi explica despre fiec

Plutirea corpurilor. Densitatea.Experimente

 


    Pentru orele de Științe pregătesc foarte des experimente. Copiii sunt mereu încântați, le place să facă experimente, înțeleg mult mai bine noțiunile, orele sunt plăcute. 

   Pentru lecția despre plutirea corpurilor/ densitate am pregătit mai multe materiale și experimente: 

    EXPERIMENTUL 1: un pahar mare transparent, apă, diferite obiecte- bile din metal, zaruri, agrafde de birou, clești de rufe, paie din plastic, lumânări, creioane, cretă și multe alte corpuri din materiale diferite.

     Fiecare copil a participat la experiment, a ales un obiect și, după ce a făcut predicții, a pus corpul în paharul umplut cu apă. Am observat și am notat rezultatul- plutește/ se scufundă. -pe fișa experimentului.      EXPERIMENT 2: un pahar transparent, apă, sare, un ou fiert 

Mai întâi punem oul în apă- observăm că oul se scufundă.

Punem în apă 2,3 linguri de sare, amestecăm, punem oul, observăm că oul se ridică la jumătatea apei.

Pumen în apă 4,5 linguri de sare, amestecăm, punem oul, observăm că oul plutește.

     Concluzionăm că densitatea amestecului a crescut.       EXPERIMENT 3: miere, apă, ulei, lapte, alcool sanitar 

     Se fac predicții despre densitatea materialelor, care are densitatea mai mare sau mai mică. Copiii notează pe fișă predicția privind ordinea în care se vor așeza lichidele.

     Se pun pe rând lichidele într-un pahar transparent. Se observă cum, în funcție de densitatea fiecăruia, se așază astfel: miere, apă, lapte, ulei, alcool. Copiii compară cu predicția lor și își notează rezultatul pe fișă.


      Concluzionăm că cea mai mare densitate o are mierea și cea mai mică alcoolul sanitar.

Poți descărca fișa de aici fișa experiment.

Mult succes!

Comentarii