Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

Plutirea corpurilor. Densitatea.Experimente

 


    Pentru orele de Științe pregătesc foarte des experimente. Copiii sunt mereu încântați, le place să facă experimente, înțeleg mult mai bine noțiunile, orele sunt plăcute. 

   Pentru lecția despre plutirea corpurilor/ densitate am pregătit mai multe materiale și experimente: 

    EXPERIMENTUL 1: un pahar mare transparent, apă, diferite obiecte- bile din metal, zaruri, agrafde de birou, clești de rufe, paie din plastic, lumânări, creioane, cretă și multe alte corpuri din materiale diferite.

     Fiecare copil a participat la experiment, a ales un obiect și, după ce a făcut predicții, a pus corpul în paharul umplut cu apă. Am observat și am notat rezultatul- plutește/ se scufundă. -pe fișa experimentului.      EXPERIMENT 2: un pahar transparent, apă, sare, un ou fiert 

Mai întâi punem oul în apă- observăm că oul se scufundă.

Punem în apă 2,3 linguri de sare, amestecăm, punem oul, observăm că oul se ridică la jumătatea apei.

Pumen în apă 4,5 linguri de sare, amestecăm, punem oul, observăm că oul plutește.

     Concluzionăm că densitatea amestecului a crescut.       EXPERIMENT 3: miere, apă, ulei, lapte, alcool sanitar 

     Se fac predicții despre densitatea materialelor, care are densitatea mai mare sau mai mică. Copiii notează pe fișă predicția privind ordinea în care se vor așeza lichidele.

     Se pun pe rând lichidele într-un pahar transparent. Se observă cum, în funcție de densitatea fiecăruia, se așază astfel: miere, apă, lapte, ulei, alcool. Copiii compară cu predicția lor și își notează rezultatul pe fișă.


      Concluzionăm că cea mai mare densitate o are mierea și cea mai mică alcoolul sanitar.

Poți descărca fișa de aici fișa experiment.

Mult succes!

Comentarii