Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

GEOMETRIE - JOC

 ”Eu am .../ Cine are... ?”
 

     Ne place acest joc 💙💚, îl jucăm la multe discipline. 
     Am pregătit 24 de cartonașe pentru geometrie. Acestea conțin noțiuni învățate în clasa a IV-a ( până la corpurile geometrice). 
     Mi-am propus să fac o variantă care să conțină și corpurile geometrice.
     Poate fi folosit și la clase mai mici, dacă se adaptează câteva cartonașe.

     Poți descărca jocul de aici. descarcă

      Dacă dorești să faci modificări, să adaugi sau să scoți ceva, iată varianta editabilă. Descarcă și apoi editează.  descarcă

     Mult succes în tot ceea ce îți propui!

Comentarii