Inmultire-tabla inmultirii-fise-jocuri-înmulțire clasa a II-a

 TABLA ÎNMULȚIRII Inmultirea numerelor naturale 0-100 Exerciții înmultire. Jocuri inmultire. Fișe de lucru inmultire Pentru consolidarea înmulțirii am realiat câteva materiale. Acestea pot fi descărcate accesând link-ul de la sfârșitul postării. 😊fișe de lucru pentru înțelegerea înmultirii   😊Exersarea înmulțirii - după codul culorilor 😊Exersarea înmultirii și a limbajului matematic- pliante cu inmultirea 😊motivarea elevilor pentru învățare - pașaportul înmulțirii  Mai multe despre pasaport aici: https://www.aventurilascoala.ro/2019/08/tinutul-vrajit-al-inmultirii-si.html 😊jocuri cu tabla inmultirii       Găsești fișele, jocurile, pasaportul, etc aici:  inmultire-fise-jocuri  -descarca 😊Alte idei despre înmultire:  joc-eu am-cine are bradul impodobit-clasa a III-a joc-ghiceste cine sunt decor-inmultiri de toamna joc-trenuletul matematic      Noi jucăm și ”Autobuzul”, ”Lovește musca”, ”Scărița”, ”Spune primul!-cu zaruri sau carti de joc”. Cand o să am timp, voi explica despre fiec

Faguri din vocale și consoane

 Exercițiu - joc

  Iată un exercițiu care urmărește identificarea vocalelor și consoanelor, integrarea cuvintelor în enunțuri, explicarea înțelesului unor cuvinte, despărțirea în silabe, colectarea datelor în tabel. În funcție de modul în care folosiți jetoanele, vă puteți stabili și alte obiective.
   Un subiect despre albine poate fi abordat oricând, mai ales primăvara Vă propun un joc care conține 45 de cartonașe hexagonale. Poate fi jucat individual, în lanț, cu toată clasa, pe grupe sau ca un concurs între echipe. Fiecare cartonaș conține un cuvânt care are legătură cu viața albinelor.    
 Copiii pot:
*să identifice vocalele și consoanele din cuvânt
*să numere și să noteze numărul vocalelor și al consoanelor
* să compare aceste numere 
*să construiască câte un fagure pentru fiecare situație-mai multe vocale, mai multe consoane, egalitate

*să explice cuvintele scrise pe cartonașe și să construiască enunțuri cu ele
*să despartă cuvintele în silabe, să identifice sunetul inițial, vocală sau consoană și să construiască faguri în tabel, prin colectarea datelor într-un tabel mare făcut pe tablă (cartonașele vor avea pe spate magnet)

Găsiți jocul aici. descarcă

Bineînțeles că puteți găsi și alte moduri în care să folosiți cartonașele. Dacă aveți alte idei, lăsați un mesaj.
Iată câteva materiale despre viața albinelor  de pe TWINKL pe care le puteți folosi
Și un joc cu ortogramele ”ia,i-a,iau,i-au”, de la EmaLaScoala albine cu ortograme
|Iar aici un experiment interesant cu miere. curcubeu
Sau un clip cu 50 de curiozități despre albine.https://www.youtube.com/watch?v=moi7J39eAuw

O idee asemănătoare, care pornește de la ”Cuibul de păsărele”, de Cezar Petrescu găsești aici.Mult succes!
Comentarii