Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Faguri din vocale și consoane

 Exercițiu - joc

  Iată un exercițiu care urmărește identificarea vocalelor și consoanelor, integrarea cuvintelor în enunțuri, explicarea înțelesului unor cuvinte, despărțirea în silabe, colectarea datelor în tabel. În funcție de modul în care folosiți jetoanele, vă puteți stabili și alte obiective.
   Un subiect despre albine poate fi abordat oricând, mai ales primăvara Vă propun un joc care conține 45 de cartonașe hexagonale. Poate fi jucat individual, în lanț, cu toată clasa, pe grupe sau ca un concurs între echipe. Fiecare cartonaș conține un cuvânt care are legătură cu viața albinelor.    
 Copiii pot:
*să identifice vocalele și consoanele din cuvânt
*să numere și să noteze numărul vocalelor și al consoanelor
* să compare aceste numere 
*să construiască câte un fagure pentru fiecare situație-mai multe vocale, mai multe consoane, egalitate

*să explice cuvintele scrise pe cartonașe și să construiască enunțuri cu ele
*să despartă cuvintele în silabe, să identifice sunetul inițial, vocală sau consoană și să construiască faguri în tabel, prin colectarea datelor într-un tabel mare făcut pe tablă (cartonașele vor avea pe spate magnet)

Găsiți jocul aici. descarcă

Bineînțeles că puteți găsi și alte moduri în care să folosiți cartonașele. Dacă aveți alte idei, lăsați un mesaj.
Iată câteva materiale despre viața albinelor  de pe TWINKL pe care le puteți folosi
Și un joc cu ortogramele ”ia,i-a,iau,i-au”, de la EmaLaScoala albine cu ortograme
|Iar aici un experiment interesant cu miere. curcubeu
Sau un clip cu 50 de curiozități despre albine.https://www.youtube.com/watch?v=moi7J39eAuw

O idee asemănătoare, care pornește de la ”Cuibul de păsărele”, de Cezar Petrescu găsești aici.Mult succes!
Comentarii