Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Părți de vorbire -jocuri- harta mentală

 

Harta conceptuală - metodă eficientă de organizare și structurare a informațiilor


            Realizarea unei hărți mentale este foarte eficientă în înțelegerea unor concepte și a legăturilor dintre acestea. Prin reprezentare grafică se pot organiza, structura și clasifica ușor informațiile, se stabilesc asocieri, se generează idei, se revizuiește și actualizează ceea ce s-a învățat.

           

     Iată un exemplu pentru părți de vorbire. O vom folosi la recapitulare. În curând trecem la părți de propoziție și trebuie să avem fixate bine părțile de vorbire. Vom completa harta împreună la tablă, copiii vor face o hartă asemănătoare pe caiete.
    
 Poți descărca harta de aici.  descarcă

           
JOCURI - Mima, Fazan, Potrivește, Ghicește -toate adaptate părților de vorbire. Găsești jocurile aici.
                                                                                                                                             descarcă





Comentarii

Trimiteți un comentariu