Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

FRACȚII-JOC

 Joc didactic
”Eu am..../Cine are...?”


      Un joc didactic potrivit pentru o lecție de recapitulare. Cerințele sunt despre fracții-noțiunile învățate în clasa a IV-a - citire, scriere, comparare, fracții echivalente, adunare, scadere. 
     Jucătorii își consolidează cunoștințele,  își educă  răbdarea, concentrarea și atenția. Este un joc îndrăgit de copii.


      Jocul conține 24 de cartonașe,pentru 24 de copii. Dacă ai nevoie de mai multe sau mai puține cartonașe, am adăugat o pagină  necompletată. Poți printa pe carton sau coli colorate, eu plastifiez cartonașele, vreau să aibă viață lungă.😀

      Dacă vrei să fie și mai distractiv, poți combina cu ”Trenulețul” ( ai o variantă aici ). Fiecare elev primește un cartonaș (acesta va fi biletul), copilul care are pe cartonaș START este locomotiva, ceilalți urcă pe rând. Trenulețul se plimbă prin clasă și adună toți copiii.

     Se poate juca și individual sau în echipă, fiecare copil sau echipă primește câte un set de cartonașe și pune în ordine toate cartonașele.

Dacă vrei să încerci jocul cu elevii tăi, descarcă modelul de aici.

Pun și varianta editabilă. Ar trebui să poți edita după ce descarci materialul..
descarcă

   Sper să-ți fie de folos! Succes! 

Comentarii