Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Fracții - harta mentală


Harta conceptuală - metodă eficientă de organizare și structurare a informațiilor


            Realizarea unei hărți mentale este foarte eficientă în înțelegerea unor concepte și a legăturilor dintre acestea. Prin reprezentare grafică se pot organiza, structura și clasifica ușor informațiile, se stabilesc asocieri, se generează idei, se revizuiește și actualizează ceea ce s-a învățat.

           Sunt și site-uri unde poți realiza astfel de hărți, se lucrează foarte ușor, e intuitiv totul. Eu am lucrat aici https://bubbl.us/, mi-am făcut cont și gata. (Poți lucra gratis 3 hărți.)

           Copiilor mei le plac hărțile mentale, sunt colorate și îi ajută să își așeze bine informațiile. Folosim această metodă mai ales la recapitulări. 


           Acum suntem  la fracții și ne vom ajuta de o hartă mentală pentru a structura tot ceea ce am învățat. Le voi proiecta harta pe tablă și vom completa împreună informațiile, vom explica și exemplifica fiecare noțiune.

       Poți vedea harta aici.   descarcă


Comentarii