Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Fracții - harta mentală


Harta conceptuală - metodă eficientă de organizare și structurare a informațiilor


            Realizarea unei hărți mentale este foarte eficientă în înțelegerea unor concepte și a legăturilor dintre acestea. Prin reprezentare grafică se pot organiza, structura și clasifica ușor informațiile, se stabilesc asocieri, se generează idei, se revizuiește și actualizează ceea ce s-a învățat.

           Sunt și site-uri unde poți realiza astfel de hărți, se lucrează foarte ușor, e intuitiv totul. Eu am lucrat aici https://bubbl.us/, mi-am făcut cont și gata. (Poți lucra gratis 3 hărți.)

           Copiilor mei le plac hărțile mentale, sunt colorate și îi ajută să își așeze bine informațiile. Folosim această metodă mai ales la recapitulări. 


           Acum suntem  la fracții și ne vom ajuta de o hartă mentală pentru a structura tot ceea ce am învățat. Le voi proiecta harta pe tablă și vom completa împreună informațiile, vom explica și exemplifica fiecare noțiune.

       Poți vedea harta aici.   descarcă


Comentarii