Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Cărticica de Paște


Copiii mei iubesc cărticelele! Am realizat multe - despre litere, anotimpuri, fapte bune. A sosit timpul pentru o cărticică despre marea sărbătoare care se apropie.

Vă propun un proiect potrivit pentru perioada aceasta - ”Cărticica de Paște ”, un material care vizează toate disciplinele. Este conceput  pentru clasa a IV-a, dar se poate folosi și la clasele a II-a și a III-a, dacă se adaptează problemele. 

Fiecare pagină poate fi decorată cu simboluri pascale, cotorul cărții se realizează prin lipirea filelor-ou în partea stângă sau sus.

Puteți descărca cărticica de aici.    descarcăSpor și Sărbători cu bine!Comentarii