Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

La mulţi ani, România!

HARTĂ URIAŞĂ A ROMÂNIEI     De Ziua României am realizat o hartă uriaşă. Am lipit în ea inimioare tricolore. În ele copiii au scris ce înseamnă pentru ei România, de ce o iubesc sau la ce se gândesc când aud numele ţării noastre.
      A fost o activitate în colaborare cu celelalte clase din ciclul primar. NE-AM UNIT şi am realizat o lucrare colectivă minunată.

       LA MULŢI ANI, SCUMPĂ ROMÂNIE!


      Block posterul cu harta României poate fi descărcat de AICI.

      Fişa cu inimioare de aici.

      Noi am printat inimioarele pe coli colorate.

Comentarii