Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Înmulţirea- BRADUL ÎMPODOBIT

  BRADUL ÎNMULŢIRIIExerciţii şi probleme scrise pe globuleţe. 
Copiii vor lucra în echipă. Fiecare echipă va primi un brad şi mai multe globuleţe cu exerciţii. După ce este rezolvată cerinţa scrisă pe glob, acesta va fi lipit pe brad. La sfârşit vom obţine un brad împodobit.
Exerciţiile vizează deprinderile de calcul, terminologia specifică înmulţirii, dar şi a celorlalte operaţii, înmulţirea unui număr cu o sumă, rezolvare de probleme. Eu le voi cere să rezolve problemele într-un exerciţiu.

Bradul este făcut din 9 pagini. Imagine luată de aici ChristmasTree|FreeStockPhoto|Illustrationofa.

Dacă vrei, poţi colora cu alb dungile negre, ca aici.Descarcă bradul de aici.   brad

Descarcă globuleţele .  globuri

Dacă vrei să editezi ai aici materialul word.

Spor și mult succes!

Comentarii

Trimiteți un comentariu