Stegulețe cu litere - decor pentru serbare

  Stegulete cu litere Banner pentru serbarea abecedarului -decor       Pentru serbarea de sfârșit de an, ca banner poți folosi stegulețele cu litere. Sunt ușor și ieftin de realizat.  Documentul conține litere pentru a putea scrie: 1. SERBAREA ABECEDARULUI 2. PARADA LITERELOR      Realizare: Se printează pe coli colorate, se decupează pe contur, se lipește sau capsează pe o sfoară.  Stegulețele vor fi un decor colorat și vesel. Descarcă steguletele. Spor și succes!      Ilona

Cel mai înalt om de zăpadă

Omul de zăpadă şi ortogramele

Am jucat şi anul trecut "Cel mai înalt om de zăpadă"la matematică. Acum m-am gândit să-l jucăm la română. Vreau să exersăm scrierea corectă şi am realizat câteva exerciţii. Unii copii nu și-au însușit normele ortografice, de aceea exersăm des.

Voi împărţi clasa în 3 echipe. Fiecare echipă primeşte fâşia-cap şi pălăria omului de zăpadă.

1.Copiii vor ieşi câte 3 dintr-o echipă la tablă. Vor extrage o fâşie pe care este scris un enunţ lacunar, vor citi, vor analiza, vor stabili cu ce trebuie completat enunţul. Apoi îşi împart sarcinile: unul scrie enunţul pe tablă, altul explică regula de scriere, al treilea lipeşte fâşia (dacă este completată corect.) Urmează alţi 3 elevi, din următoarea echipă şi tot aşa.

2. Fiecare echipă primeşte o fişă cu enunţuri. Elevii trebuie să taie varianta greşită, să decupeze şi să lipească (dacă au rezolvat corect) fâşia în continuarea celorlalte.

3. Cubul ortogramelor- Din fiecare echipă iese câte un copil, aruncă cubul, spune o propoziţie. Dacă este corectă, primeşte o fâşie, o scrie şi continuă omul. 

Câştigă echipa cu cel mai înalt om de zăpadă.

Puteţi descărca materialul de aici.

Comentarii

Trimiteți un comentariu