Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Cărticica spiriduş


Cărticica spiriduş
Spiriduşul secret

          Spiriduşul cel bun este proiectul nostru nou. Îl începem în ultima săptămână de şcoală şi îl vom termina la începutul semestrului al doilea. Este un proiect de conştientizare şi reflectare asupra comportamentului propriu.
     Este un fel de Secret Santa, doar că este despre fapte bune şi nu despre cadouri.

      Fiecare elev va extrage un bileţel cu numele unui  coleg. Trebuie să ţină secret numele extras şi toată săptămâna să fie spiriduşul cel bun al colegului, fără ca acesta să-şi dea seama. Trebuie să fie atent la nevoile lui, să-i sară în ajutor, să facă mici gesturi de prietenie, de generozitate. Fiecare faptă bună trebuie consemnată în cărticică.

       In ultima zi de şcoală, contabilizăm faptele bune şi vedem cine şi-a ghicit spiriduşul lui cel bun.
       Ideea jocului am aflat-o la nişte cursuri organizate de Salvaţi copiii şi mi s-a părut foarte potrivită pentru această perioadă. Pentru că ne plac cărticelele, am realizat o cărticică spiriduş. Cotorul poate fi: o ureche, vârful căciulii cu moţ cu tot, partea de sus a căciulii. Poţi vedea în poze variantele de lipire.
       Cred că este important ca elevii să reflecteze puţin asupra comportamentului, limbajului, faptelor,  atitudinii faţă de colegi. Sper ca acest proiect să îi ajute să fie mai buni, mai înţelegători, mai conştienţi că este uşor să faci bine.
      Proiectul continuă şi în vacanţă. Vor completa câteva pagini cu faptele bune, dar şi cu cele mai puţin bune, vor avea şi câteva sarcini pe baza faptelor bune din vacanţă.     Notarea faptelor bune vizează şi exersarea formulării de idei, spaţiul este restrâns şi vor fi nevoiţi să se exprime în cuvinte puţine.

Dacă îţi place cărticica, o poţi printa de aici.

Iată ce a ieșit:  prezentarea cărților

Succes și spor la cât mai multe fapte bune!

Comentarii