Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Cărticica spiriduş - Spiriduşul cel bun - Fapte bune


Cărticica spiriduş
Spiriduşul secret

          Spiriduşul cel bun este proiectul nostru nou. Îl începem în ultima săptămână de şcoală şi îl vom termina la începutul semestrului al doilea. Este un proiect de conştientizare şi reflectare asupra comportamentului propriu.
     Este un fel de Secret Santa, doar că este despre fapte bune şi nu despre cadouri.

      Fiecare elev va extrage un bileţel cu numele unui  coleg. Trebuie să ţină secret numele extras şi toată săptămâna să fie spiriduşul cel bun al colegului, fără ca acesta să-şi dea seama. Trebuie să fie atent la nevoile lui, să-i sară în ajutor, să facă mici gesturi de prietenie, de generozitate. Fiecare faptă bună trebuie consemnată în cărticică.

       In ultima zi de şcoală, contabilizăm faptele bune şi vedem cine şi-a ghicit spiriduşul lui cel bun.
       Ideea jocului am aflat-o la nişte cursuri organizate de Salvaţi copiii şi mi s-a părut foarte potrivită pentru această perioadă. Pentru că ne plac cărticelele, am realizat o cărticică spiriduş. Cotorul poate fi: o ureche, vârful căciulii cu moţ cu tot, partea de sus a căciulii. Poţi vedea în poze variantele de lipire.
       Cred că este important ca elevii să reflecteze puţin asupra comportamentului, limbajului, faptelor,  atitudinii faţă de colegi. Sper ca acest proiect să îi ajute să fie mai buni, mai înţelegători, mai conştienţi că este uşor să faci bine.
      Proiectul continuă şi în vacanţă. Vor completa câteva pagini cu faptele bune, dar şi cu cele mai puţin bune, vor avea şi câteva sarcini pe baza faptelor bune din vacanţă.



     Notarea faptelor bune vizează şi exersarea formulării de idei, spaţiul este restrâns şi vor fi nevoiţi să se exprime în cuvinte puţine.

Dacă îţi place cărticica, o poţi printa de aici.
UPDATE: Am refăcut și simplificat puțin cartea, nu mai are data pe pagină, poate fi folosită în orice perioadă.
Descarcă varianta refăcută de AICI.

Iată ce a ieșit:  prezentarea cărților

Succes și spor la cât mai multe fapte bune!
                       Ilona





Comentarii