Stegulețe cu litere - decor pentru serbare

  Stegulete cu litere Banner pentru serbarea abecedarului -decor       Pentru serbarea de sfârșit de an, ca banner poți folosi stegulețele cu litere. Sunt ușor și ieftin de realizat.  Documentul conține litere pentru a putea scrie: 1. SERBAREA ABECEDARULUI 2. PARADA LITERELOR      Realizare: Se printează pe coli colorate, se decupează pe contur, se lipește sau capsează pe o sfoară.  Stegulețele vor fi un decor colorat și vesel. Descarcă steguletele. Spor și succes!      Ilona

Cărticica spiriduş


Cărticica spiriduş
Spiriduşul secret

          Spiriduşul cel bun este proiectul nostru nou. Îl începem în ultima săptămână de şcoală şi îl vom termina la începutul semestrului al doilea. Este un proiect de conştientizare şi reflectare asupra comportamentului propriu.
     Este un fel de Secret Santa, doar că este despre fapte bune şi nu despre cadouri.

      Fiecare elev va extrage un bileţel cu numele unui  coleg. Trebuie să ţină secret numele extras şi toată săptămâna să fie spiriduşul cel bun al colegului, fără ca acesta să-şi dea seama. Trebuie să fie atent la nevoile lui, să-i sară în ajutor, să facă mici gesturi de prietenie, de generozitate. Fiecare faptă bună trebuie consemnată în cărticică.

       In ultima zi de şcoală, contabilizăm faptele bune şi vedem cine şi-a ghicit spiriduşul lui cel bun.
       Ideea jocului am aflat-o la nişte cursuri organizate de Salvaţi copiii şi mi s-a părut foarte potrivită pentru această perioadă. Pentru că ne plac cărticelele, am realizat o cărticică spiriduş. Cotorul poate fi: o ureche, vârful căciulii cu moţ cu tot, partea de sus a căciulii. Poţi vedea în poze variantele de lipire.
       Cred că este important ca elevii să reflecteze puţin asupra comportamentului, limbajului, faptelor,  atitudinii faţă de colegi. Sper ca acest proiect să îi ajute să fie mai buni, mai înţelegători, mai conştienţi că este uşor să faci bine.
      Proiectul continuă şi în vacanţă. Vor completa câteva pagini cu faptele bune, dar şi cu cele mai puţin bune, vor avea şi câteva sarcini pe baza faptelor bune din vacanţă.     Notarea faptelor bune vizează şi exersarea formulării de idei, spaţiul este restrâns şi vor fi nevoiţi să se exprime în cuvinte puţine.

Dacă îţi place cărticica, o poţi printa de aici.

Iată ce a ieșit:  prezentarea cărților

Succes și spor la cât mai multe fapte bune!

Comentarii