Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Uriaşul cel egoist- ChatterKid- Aplicație digitală

ChatterKid-Aplicaţie digitală

ChatterKid este o aplicaţie uşor de folosit. Se descarcă în telefon din magazin play şi are câţiva paşi simpli. Copiii au înţeles foarte rapid cum să lucreze cu aplicaţia.
Pasul 1 intri în aplicaţie
Pasul 2 faci sau încarci poza dorită
Pasul 3 desenezi gura
Pasul 4 Înregistrezi ceea ce doreşti să spună personajul
 Pasul 5 adaugi elemente, opţional
 Pasul 6 salvezi

Iată cum arată Uriaşul cel egoist în viziunea copiilor mei de clasa a III-a:

Le-a plăcut foarte mult să "să dea viaţă" personajului imaginat şi desenat de ei. Vreau să înveţe să folosească telefonul şi în alte scopuri, nu doar pentru joacă.

Aplicația poate avea multe întrebuințări, orice desen sau imagine poate prinde viață:
 Prezentarea unui personaj,a unei cărți, a unui text imaginat
 Descrierea unui animal, plantă, planetă, mediu de viață...
Prezentarea figurilor/corpurilor geometrice
Totul despre un anumit număr: sunt numărul 10, cel mai mic nr. par de 2 cifre, vecinul mai mare al lui 9, sunt format din ... și tot așa
Și multe alte idei ce pot fi încercate la diverse lecții. Poți capta atenția pentru o activitate, poți recapitula sau poți evalua cu ajutorul ei. 
Succesul e garantat ,  elevii vor fi încântați să participe.

Voi ați folosit aplicațiile digitale în timpul lecțiilor?  Dacă nu, încercați, veți fi surprinți.

Succes și spor!
IlonaComentarii