Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

ZIUA LITEREI A

SĂRBĂTORIM PRIMA ÎNTÂLNIRE CU LITERELE

 


 

        Iată de unde a început călătoria noastră: DE LA PRIMA LITERĂ A ALFABETULUI . Erau aşa mici şi drăgălaşi! 
     Pentru că astăzi mi-am amintit de sărbătorirea LITEREI A, o să vă povestesc ce frumos a fost.

     Ne-am îmbrăcat în culori care încep cu A- alb şi albastru. Când am păşit pe tărâmul literelor, am primit o coroană şi am devenit prinţi şi prinţese.

Descarcă coroana de aici.

Am vizionat povestea LITEREI A. Am folosit de la editura EDU un CD cu poveştile literelor. Copiilor le-au plăcut foarte mult aceste poveşti.Am discutat puţin despre obiectele aduse de acasă. Numele lor începe cu A. Copiii au fost încântaţi să aducă diverse lucruri . Astfel am avut:  avioane, aţă, ardei frunze de alun şi de arţar,un atlas geografic, Amintiri din copilărie, Albă-ca Zăpada, Ariel, o ascuţitoare si multe altele.


Am căutat litera A printre alte litere. Videoproiectorul si tabla albă ne ajută mult. 
Materialele folosite şi inspiraţia pentru activităţi le-am găsit pe site-ul doamnei Ema Winter, Ema la şcoală.  Sfaturile, articolele, materialele de pe acest site mi-au fost de mare ajutor toată clasa pregătitoare. Multe mulţumiri şi gânduri bune am trimis atunci, trimit şi acum către minunata Ema.  

Despre litera A găsiţi aici materiale: Ema la scoala


Am parcurs şi un labirint. Ne-am descurcat grozav!


Am spus şi am analizat multe cuvinte care îl conţin pe A. 

 
Am analizat şi nume de ţări care încep cu A. Am căutat pe hartă Anglia, aici a plecat draga noastră Alice ❤.


Am făcut pe detectivii.  Am  căutat toţi aricii care îl aveau pe A. Am colorat literele şi imaginile. A fost distractiv.


Apoi am scris puţin şi am personificat un A mare. Suntem foarte buni!


 


Am cântat  şi am dansat


Apoi a venit timpul PROVOCĂRILOR. (Descarcă)
Litera A i-a provocat pe copii să o facă din tot felul de lucruri. S-au descurcat grozav.Avem de toate!L-am făcut pe A din beţişoare colorate

 din  rozete

 L-am căutat într-un pachet de cărţi cu litere.

 
L-am făcut pe A din corpurile noastre.

 Din pufuleţi.


Din paste.


 Din castane.

 Din umbre.

 Din pom-pom pufos.

L-am gustat pe A. Are aromă de ANANAS.


 E dulce şi aromat!


La sfârşit, am desenat multe lucruri care încep cu A şi am realizat un poster.


A fost o activitate frumoasă! Am continuat cu astfel de activităţi si pentru celelalte litere, la M -am mâncat mere, la R -roşii şi tot aşa.


Sper să aveţi şi voi la şcoală zile frumoase ca a noastră!
Succes!
Comentarii

 1. Rodica Daniela Ilie22 septembrie 2019 la 09:54

  A...lice, Alice s-ar fi bucurat grozav să fie acolo. Voi ştiţi, copii, ce bine e acolo unde Apele vorbesc la fel, unde Acasă e pretutindeni, unde Abecedarul vă e alături? Da, voi ştiţi cu adevărat.
  Ieri Alice, în timp ce-şi scria temele, şi-a pierdut o privire dincolo de fereastră. Mi-a răspuns imediat unei întrebări nerostite: "În ţara asta trebuie să-ţi ungi singur cărţile cu unt, altfel nu ţi le unge nimeni."
  Sulfetul ei e doar acolo, cu voi. Iremediabil.
  Aventurile voastre, ale tuturor, vă asigurăm că facem să fie şi ale noastre!
  Pe cinstea noastră că ne-a plăcut mult litera "A"! Se vede de departe că şi vouă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Of, draga de Alice! Şi noi o purtăm în sufletul nostru mereu! Trebuia să fie cineva care să-i lumineze şi pe englezi. E bine că îi luminează Alice a noastră cu zâmbetul ei. Nu mai punem la socoteală că îl are şi pe Vladimir alături! Îmbrăţişări tuturor!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu