Alfabet cu albinute - Clasa albinutelor

   ALFABET CU ALBINUȚE-LITERE MARI DE TIPAR    Clasa albinuțelor Alfabet potrivit pentru clasa albinuțelor- Se pot decupa literele și se formează mesaje ce pot fi afișate pe tablă sau pe panouri cu diverse ocazii.       Planse cu literele mari de tipar pentru afisare.        Descărcați fișierul de  aici  .       Mult succes!                Ilona

POMIŞORUL DORINŢELOR


 O IDEE PENTRU PRIMA ZI DE ŞCOALĂ
Eu am folosit această idee în prima zi de şcoală, dar se poate face şi în prima săptămână sau chiar de Ziua Dorinţelor, pe 29 aprilie. Dacă ai clasa pregătitoare, poate fi o activitate copii-părinţi, copilul spune ce îşi doreşte, părintele scrie.

Nu este greu deloc şi nici costisitor.
Ai nevoie de: 
  •  un demicarton sau alt suport( coala mare, placă de polistiren)
  •  creioane colorate
  • carioci
  • post-ituri sub formă de mere Dacă alegi să o sărbătoreşti în aprilie, poţi folosi post-ituri sub formă de floare. Va ieşi un copac înflorit.


Pe suportul ales desenezi un pom cu coroană bogată. Pomul meu nu este desenat. Eu am ales un copac  de pe Twinkl, l-am decupat şi apoi l-am lipit pe carton. 

Fiecare copil a primit unul sau mai multe mere, câte a vrut. Pe fiecare măr, a scris ce dorinţe are pentru noul an şcolar.

Pomişorul a rămas afişat în clasă şi la sfârşitul fiecărei săptămâni contabilizam. Merele cu dorinţe îndeplinite (aveam grijă să îndeplinim câteva mereu) cădeau din pom şi le lipeam sub el.


Până la sfârşitul anului şcolar s-au îndeplinit toate dorinţele.Este o activitate frumoasă care te ajută să îţi cunoşti mai bine copiii şi să le faci câte o bucurie mereu.

Dacă vrei să-mi spui părerea ta,  lasă-mi un comentariu. Dacă foloseşti ideea, mi-ar plăcea să-mi spui cum a fost.

Mult Succes!
Ilona


Comentarii