Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

POMIŞORUL DORINŢELOR


 O IDEE PENTRU PRIMA ZI DE ŞCOALĂ




Eu am folosit această idee în prima zi de şcoală, dar se poate face şi în prima săptămână sau chiar de Ziua Dorinţelor, pe 29 aprilie. Dacă ai clasa pregătitoare, poate fi o activitate copii-părinţi, copilul spune ce îşi doreşte, părintele scrie.

Nu este greu deloc şi nici costisitor.
Ai nevoie de: 
  •  un demicarton sau alt suport( coala mare, placă de polistiren)
  •  creioane colorate
  • carioci
  • post-ituri sub formă de mere Dacă alegi să o sărbătoreşti în aprilie, poţi folosi post-ituri sub formă de floare. Va ieşi un copac înflorit.


Pe suportul ales desenezi un pom cu coroană bogată. Pomul meu nu este desenat. Eu am ales un copac  de pe Twinkl, l-am decupat şi apoi l-am lipit pe carton. 

Fiecare copil a primit unul sau mai multe mere, câte a vrut. Pe fiecare măr, a scris ce dorinţe are pentru noul an şcolar.

Pomişorul a rămas afişat în clasă şi la sfârşitul fiecărei săptămâni contabilizam. Merele cu dorinţe îndeplinite (aveam grijă să îndeplinim câteva mereu) cădeau din pom şi le lipeam sub el.


Până la sfârşitul anului şcolar s-au îndeplinit toate dorinţele.



Este o activitate frumoasă care te ajută să îţi cunoşti mai bine copiii şi să le faci câte o bucurie mereu.

Dacă vrei să-mi spui părerea ta,  lasă-mi un comentariu. Dacă foloseşti ideea, mi-ar plăcea să-mi spui cum a fost.

Mult Succes!
Ilona






Comentarii