Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

CĂRTICELELE LITERELOR

Pentru primele litere am realizat câte o cărticică-pliant. 


Elevii trebuie să coloreze litere, să pună în corespondenţă literele mari cu cele mici, să traseze litera după contur, să citească silabe şi cuvinte,, să scrie litera iniţială corespunzătoare denumirilor imaginilor şi un spaţiu pentru desenarea unor litere haioase.


Copiilor mei le-au plăcut foarte mult.
Literele şi imaginile pentru colorat sunt luate de pe diverse site-uri. Mi-ar plăcea acum să le numesc, dar nu mai stiu de unde le-am salvat. Le mulţumesc pentru ajutor autorilor!

Descarcă cărticelele de aici:

Cărticica literei E

Cărticica literei N

Cărticica literei U

Cărticica literei I

Pentru consolidare:

Cărticica literelor A,M,R,E

Cărticica literelor I,N,U


Comentarii