Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Zdreanță și matematica - Joc - Adunarea și scăderea cu trecere peste ordin în concentrul 0-20

 

Zdreanță și matematica - un joc pentru consolidarea adunării și scăderii cu trecere peste ordin, în concentrul 0-20.

      La CRL suntem la litera Z și am citit despre Zdreanță, am ascultat și poezia lui Arghezi. Chiar dacă năravul lui Zdreanță nu e prea frumos, nouă ne-a părut rău că s-a fript cu oul. De aceea îl vom ajuta să aleagă ouăle reci de cele fierbinți. Cele reci au rezultate pare, cele fierbinți au rezultate impare. 

Jocul conține 24 de jetoane sub formă de ouă cu cerințe diverse, exerciții și probleme prin care se exersează calculul și limbajul matematic. Un cățel mare pe 4 pagini A4 și o fișă cu toate cerințele.

     Jocul se realizează foarte ușor:
Se printează Zdreanță  de AICI. Este un poster pe 4 pagini. Se decupează părțile și se asamblează.

Se printează ouăle de AICI.  Puteți opta pentru varianta alb-negru sau pentru cea colorată. Cea alb-negru se poate printa pe coli colorate, pentru niște ouă vesele sau se pot colora.
Se decupează ouăle, se laminează și se atașează folie magnetică autocolantă. 



  
Copiii vor primi fișe cu cerințele pentru a lucra în același timp și în bancă.
Printează fișa de AICI.


Gata de joacă! Mult succes!
                            Ilona








Comentarii

Trimiteți un comentariu