Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera B - Buburuze buclucașe - joc poziția sunetului


Buburuze în bucluc

 - un joc pentru depistarea sunetului ”b” și poziției lui în cuvânt.

           Un joc de primăvară, copiii pot afla că și buburuza este vestitorul primăverii, alături de ghiocel și rândunică. Puteți asculta cântecelul Ghiocelul și buburuza, foarte frumos, puteți spune ghicitori despre primăvară sau alte activități legate de mica insectă.

           Jocul îi provoacă pe copii să ajute cele 3 buburuze să își găsească bulinele. Pe buline sunt imagini ale căror denumiri conțin sunetul ”b”. În funcție de poziția sunetului, se alege buburuza corespunzătoare.

          Documentul conține buburuze pe foi A4 și buline mai mici-merg foarte bine pentru
a fi rezolvate în echipă și buburuze poster pe 2 foi A4 și buline mai mari.

          Dacă vreți să ajutați buburuzele, puteți descărca documentele de aici:

     buburuza mare 1      




     buline mici

     Toate documentele într-un fișier AICI.


      Mult succes și inspirație!
                   Ilona
      



 

Comentarii