Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Bagheta magica - surpriza pentru prima zi de scoala


Cum să faci o baghetă magică gen Harry Potter?

Am pregătit pentru copii câte o baghetă magică. Este o baghetă specială, o baghetă pentru școlarii care vor să descopere magia învățăturii. De ce este magică? Pentru că această baghetă va ajuta fiecare școlar să exerseze, să-și noteze ideile, să-și pună la contribuție creativitatea ... este magică pentru că este un ... creion!!! Eu cred că orice creion devine magic în mâna unui copil!!! Și ce  baghetă fermecată poate fi mai potrivită pentru copiii-vrăjitori decât o baghetă-creion?

MATERIALE NECESARE:
- un creion simplu, normal
-pistol de lipit la cald, batoane cu lipici (un baton mic ajunge pentru 2-3 creioane)
-mărgele (dintr-un colier vechi)
-tub de vopsea(spray) 
- o bucată mică de polistiren (suportul pentru uscare)
Iată pașii pentru realizarea ei:
💥Se încălzește pistolul și se lasă o spirală de lipici pe creion, de la vârf spre gumă. Poate fi cât vrei de groasă, se va usca repede. La gumă se face un model mai adunat și mai gros.


 💥Se pone în capătul gumei o bulină de lipici peste care se presează o mărgeluță.
💥Se pune un ”guler” mai grosuț de lipici între mărgeluță și creion. Accesta va fixa mai bine mărgeaua și va adăuga profil mânerului baghetei. 

💥Creionul se înfige în bucata de polistiren (poate fi și o cutie) și se lasă la uscat


💥Se vopsește cu un spray sau cu pensula.
💥Se lasă la uscat.
💥Gata bagheta-creion!

Abia aștept să văd bucuria din ochii copiilor când  vor descoperi baghetele!💙

Spor!
 

Comentarii