Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Invazia buburuzelor- Ortograme sau/ s-au

       


Inspirată de o colegă care a pictat pe pietre niște buburuze foarte simpatice, am zis să avem și noi o "invazie de buburuze". M-am gândit la o poveste în care florile ne cheamă să le salvăm de afide și aici să intre în scenă buburuzele. Exersăm scrierea corecta a cuvintelor "sau si s-au". (activitate de acum 3 ani, când aveam clasa a II-a)

 


     Am confecționat două margarete mari. Am printat buburuzele pe coli colorate, roșii și galbene, apoi le-am pus folie magnetică. Fiecare copil alege o buburuză și completează propoziția cu forma corectă a ortogramei ”sau/s-au”. Propozițiile se pot scrie pe tablă și în caiete.



Puteți descărca materialul de aici. buburuze

Spor și inspirație!
            Ilona


Comentarii