Citim cu wordart - literele L si S

    Fișe interactive de citire pentru literele L și S    La rugămintea unei colege, le-am realizat pentru clasa pregătitoare. Ordinea literelor este de la auxiliarul Editurii Sinapsis. Le adaug și pe acestea la colecția fișelor animate WORDART. Copiii mei au fost încântați de ele.       Link spre fișa interactivă aici:  liliac                                                        stea     Spor și succes vă doresc!

Invazia buburuzelor- Ortograme sau/ s-au

       


Inspirată de o colegă care a pictat pe pietre niște buburuze foarte simpatice, am zis să avem și noi o "invazie de buburuze". M-am gândit la o poveste în care florile ne cheamă să le salvăm de afide și aici să intre în scenă buburuzele. Exersăm scrierea corecta a cuvintelor "sau si s-au". (activitate de acum 3 ani, când aveam clasa a II-a)

 


     Am confecționat două margarete mari. Am printat buburuzele pe coli colorate, roșii și galbene, apoi le-am pus folie magnetică. Fiecare copil alege o buburuză și completează propoziția cu forma corectă a ortogramei ”sau/s-au”. Propozițiile se pot scrie pe tablă și în caiete.Puteți descărca materialul de aici. buburuze

Spor și inspirație!
            Ilona


Comentarii