Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Invazia buburuzelor- Ortograme sau/ s-au

       


Inspirată de o colegă care a pictat pe pietre niște buburuze foarte simpatice, am zis să avem și noi o "invazie de buburuze". M-am gândit la o poveste în care florile ne cheamă să le salvăm de afide și aici să intre în scenă buburuzele. Exersăm scrierea corecta a cuvintelor "sau si s-au". (activitate de acum 3 ani, când aveam clasa a II-a)

 


     Am confecționat două margarete mari. Am printat buburuzele pe coli colorate, roșii și galbene, apoi le-am pus folie magnetică. Fiecare copil alege o buburuză și completează propoziția cu forma corectă a ortogramei ”sau/s-au”. Propozițiile se pot scrie pe tablă și în caiete.Puteți descărca materialul de aici. buburuze

Spor și inspirație!
            Ilona


Comentarii