Stegulețe cu litere - decor pentru serbare

  Stegulete cu litere Banner pentru serbarea abecedarului -decor       Pentru serbarea de sfârșit de an, ca banner poți folosi stegulețele cu litere. Sunt ușor și ieftin de realizat.  Documentul conține litere pentru a putea scrie: 1. SERBAREA ABECEDARULUI 2. PARADA LITERELOR      Realizare: Se printează pe coli colorate, se decupează pe contur, se lipește sau capsează pe o sfoară.  Stegulețele vor fi un decor colorat și vesel. Descarcă steguletele. Spor și succes!      Ilona

Litera G - Ghirlanda cu ghiocei- clasa pregatitoare

Joc de formare a cuvintelor prin ordonarea silabelor.

Pentru litera G am pregătit o ghirlandă cu ghiocei.Copiii vor primi părțile unui ghiocel, vor aranja petalele pentru a forma floarea, vor lipi căpăcelul verde, apoi o vor atașa pe ghirlandă.
 Petalele le-am făcut decupând multiplu o petală desenată. E mai rapid și mai usor.
  

Ghirlanda se face usor. Am desenat pe un carton verde o spirală, apoi am decupat pe linie și gata.
Astfel vom obține un element pentru decorul clasei și vom exersa citirea cuvintelor care conțin litera G.
Cuvinte ce pot fi folosite:
GUTUIE, GĂINĂ,GULIE,GAURĂ,PINGUIN,PAPAGAL, AGRAFĂ, LEGUMĂ,URAGAN, NEGURĂ, REGULĂ, CATALOG, GRĂDINĂ, GRINDINĂ, INOROG, FAGURE, EGRETĂ, TIGAIE, GULIE, GAIȚĂ, DIALOG, GARDIAN, GRĂDINAR, GRĂNICER, GAROAFĂ, GOGOȘAR, GOGOAȘĂ.

Un alt joc poate fi cu gărgărite. Pe gărgărițe se scriu cuvinte. Se folosesc 3 ghirlande sau  aceleași ghirlande cu ghiocei. Fiecare ghirlandă adunând gărgărițele cu un anumit număr de silabe sau copiii scriind nr silabelor sub cuvânt.Găsești gărgărițele aici.


Mult succes și inspirație vă doresc!
Ilona

Comentarii