Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Litera G - Ghirlanda cu ghiocei- clasa pregatitoare

Joc de formare a cuvintelor prin ordonarea silabelor.

Pentru litera G am pregătit o ghirlandă cu ghiocei.Copiii vor primi părțile unui ghiocel, vor aranja petalele pentru a forma floarea, vor lipi căpăcelul verde, apoi o vor atașa pe ghirlandă.
 Petalele le-am făcut decupând multiplu o petală desenată. E mai rapid și mai usor.
  

Ghirlanda se face usor. Am desenat pe un carton verde o spirală, apoi am decupat pe linie și gata.
Astfel vom obține un element pentru decorul clasei și vom exersa citirea cuvintelor care conțin litera G.
Cuvinte ce pot fi folosite:
GUTUIE, GĂINĂ,GULIE,GAURĂ,PINGUIN,PAPAGAL, AGRAFĂ, LEGUMĂ,URAGAN, NEGURĂ, REGULĂ, CATALOG, GRĂDINĂ, GRINDINĂ, INOROG, FAGURE, EGRETĂ, TIGAIE, GULIE, GAIȚĂ, DIALOG, GARDIAN, GRĂDINAR, GRĂNICER, GAROAFĂ, GOGOȘAR, GOGOAȘĂ.

Un alt joc poate fi cu gărgărite. Pe gărgărițe se scriu cuvinte. Se folosesc 3 ghirlande sau  aceleași ghirlande cu ghiocei. Fiecare ghirlandă adunând gărgărițele cu un anumit număr de silabe sau copiii scriind nr silabelor sub cuvânt.Găsești gărgărițele aici.


Mult succes și inspirație vă doresc!
Ilona

Comentarii