Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Litera G - Ghirlanda cu ghiocei- clasa pregatitoare

Joc de formare a cuvintelor prin ordonarea silabelor.

Pentru litera G am pregătit o ghirlandă cu ghiocei.Copiii vor primi părțile unui ghiocel, vor aranja petalele pentru a forma floarea, vor lipi căpăcelul verde, apoi o vor atașa pe ghirlandă.
 Petalele le-am făcut decupând multiplu o petală desenată. E mai rapid și mai usor.
  

Ghirlanda se face usor. Am desenat pe un carton verde o spirală, apoi am decupat pe linie și gata.
Astfel vom obține un element pentru decorul clasei și vom exersa citirea cuvintelor care conțin litera G.
Cuvinte ce pot fi folosite:
GUTUIE, GĂINĂ,GULIE,GAURĂ,PINGUIN,PAPAGAL, AGRAFĂ, LEGUMĂ,URAGAN, NEGURĂ, REGULĂ, CATALOG, GRĂDINĂ, GRINDINĂ, INOROG, FAGURE, EGRETĂ, TIGAIE, GULIE, GAIȚĂ, DIALOG, GARDIAN, GRĂDINAR, GRĂNICER, GAROAFĂ, GOGOȘAR, GOGOAȘĂ.

Un alt joc poate fi cu gărgărite. Pe gărgărițe se scriu cuvinte. Se folosesc 3 ghirlande sau  aceleași ghirlande cu ghiocei. Fiecare ghirlandă adunând gărgărițele cu un anumit număr de silabe sau copiii scriind nr silabelor sub cuvânt.Găsești gărgărițele aici.


Mult succes și inspirație vă doresc!
Ilona

Comentarii