SCOALA ALTFEL ...iarna

 SCOALA ALTFEL 18-22 decembrie 2023   Vom avea școala altfel în ultima săptămână a modulului 3. Am gândit un plan simplu, cu activități care se pot desfășura în sala de clasă, cu minimum de materiale. Activitățile se concentrează pe sărbătorirea Crăciunului, recunoștință, fapte bune și iarnă. Planul este convertit în pdf, linkurile sunt active. Iată planul: Pentru detalieri pe zile și linkuri necesare, descărcati planul de  AICI.   Mult succes!

Broscuța săltăreață - Scaderea fără trecere peste ordin 0-31

 

Astăzi la comunicare ne-am jucat cu broscuțe și ne-a plăcut mult. Am aflat multe despre ele. Mâine tot cu ele ne jucăm. Iată ce fain a fost:

Pentru încălzire am pregătit un joc asemănător celui de astăzi, doar că vom hrăni broscuța cu musculite.
Am făcut bilețele cu cerințe și pe musculite am scris rezultatul. Copiii extrag un bilețel, eu îl citesc, rezolvă cerința, caută musculita cu rezultatul corect și o lipesc pe limba luuuungă a broscuței. Pare complicat și mâncător de timp jocul, dar va merge rapid, cerințele sunt ușoare și noi suntem obișnuiți cu astfel de jocuri. 


Tema săptămânii este Scăderea fără trecere peste ordin 0-31. Astăzi am folosit obiecte și desene, mâine vreau să ne folosim de axa numerelor. Am decupat 31 de frunze de nufăr, le voi pune în ordine pe tablă, vom rezolva exerciții sărind cu broscuța  pe axa formată.
Copiii vor folosi o fișă pe care au frunzele până la 31. Sper că vor înțelege și le va fi usor.Mult succes!

IlonaComentarii