Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Broscuța săltăreață - Scaderea fără trecere peste ordin 0-31

 

Astăzi la comunicare ne-am jucat cu broscuțe și ne-a plăcut mult. Am aflat multe despre ele. Mâine tot cu ele ne jucăm. Iată ce fain a fost:

Pentru încălzire am pregătit un joc asemănător celui de astăzi, doar că vom hrăni broscuța cu musculite.
Am făcut bilețele cu cerințe și pe musculite am scris rezultatul. Copiii extrag un bilețel, eu îl citesc, rezolvă cerința, caută musculita cu rezultatul corect și o lipesc pe limba luuuungă a broscuței. Pare complicat și mâncător de timp jocul, dar va merge rapid, cerințele sunt ușoare și noi suntem obișnuiți cu astfel de jocuri. 


Tema săptămânii este Scăderea fără trecere peste ordin 0-31. Astăzi am folosit obiecte și desene, mâine vreau să ne folosim de axa numerelor. Am decupat 31 de frunze de nufăr, le voi pune în ordine pe tablă, vom rezolva exerciții sărind cu broscuța  pe axa formată.
Copiii vor folosi o fișă pe care au frunzele până la 31. Sper că vor înțelege și le va fi usor.Mult succes!

IlonaComentarii