Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Broscuța săltăreață - Scaderea fără trecere peste ordin 0-31

 

Astăzi la comunicare ne-am jucat cu broscuțe și ne-a plăcut mult. Am aflat multe despre ele. Mâine tot cu ele ne jucăm. Iată ce fain a fost:

Pentru încălzire am pregătit un joc asemănător celui de astăzi, doar că vom hrăni broscuța cu musculite.
Am făcut bilețele cu cerințe și pe musculite am scris rezultatul. Copiii extrag un bilețel, eu îl citesc, rezolvă cerința, caută musculita cu rezultatul corect și o lipesc pe limba luuuungă a broscuței. Pare complicat și mâncător de timp jocul, dar va merge rapid, cerințele sunt ușoare și noi suntem obișnuiți cu astfel de jocuri. 


Tema săptămânii este Scăderea fără trecere peste ordin 0-31. Astăzi am folosit obiecte și desene, mâine vreau să ne folosim de axa numerelor. Am decupat 31 de frunze de nufăr, le voi pune în ordine pe tablă, vom rezolva exerciții sărind cu broscuța  pe axa formată.
Copiii vor folosi o fișă pe care au frunzele până la 31. Sper că vor înțelege și le va fi usor.



Mult succes!

Ilona



Comentarii