Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Joc ”Bătălia furnicilor”- Litera F- clasa pregatitoare

 Am creat un joc de sortare a imaginilor ale căror denumiri conțin sunetul ”f”. Ne-am jucat cu furnicuele și la matematică, copiilor le-a plăcut.

Cele 3 furnicuțe participă la un concurs-Cine adună mai mulți saci cu grăunțe?
Copiii le vor ajuta, punând fiecare sac la furnicuța corespunzătoare. Vor despărți cuvântul în silabe, vor scrie pe sac numărul corespunzător silabelor, vor depista locul sunetului ”f”. Ceilalți copii vor scrie cât mai multe cuvinte, dintre cele rostite de colegii de la tablă, în tabel, pe coloana corespunzătoare poziției sunetului.
 

Poți descărca jocul de AICI

TABELUL 

Mult succes și inspirație!

    Ilona

Comentarii