Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Joc ”Bătălia furnicilor”- Litera F- clasa pregatitoare

 Am creat un joc de sortare a imaginilor ale căror denumiri conțin sunetul ”f”. Ne-am jucat cu furnicuele și la matematică, copiilor le-a plăcut.

Cele 3 furnicuțe participă la un concurs-Cine adună mai mulți saci cu grăunțe?
Copiii le vor ajuta, punând fiecare sac la furnicuța corespunzătoare. Vor despărți cuvântul în silabe, vor scrie pe sac numărul corespunzător silabelor, vor depista locul sunetului ”f”. Ceilalți copii vor scrie cât mai multe cuvinte, dintre cele rostite de colegii de la tablă, în tabel, pe coloana corespunzătoare poziției sunetului.
 

Poți descărca jocul de AICI

TABELUL 

Mult succes și inspirație!

    Ilona





Comentarii