Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

Circuitul apei în natură- Despre apă

 Povestea lui PIC, picătura jucăușă.  


    O lucrare despre circuitul apei în natură. Noi o facem la clasa pregătitoare, dar se poate realiza și la clase mai măricele.
    Lucrarea are 5 picături mari în care sunt reprezentate etapele circuitului. Le-am spus copiilor despre evaporare, condensare, colectare. Nu am insistat foarte mult pe denumiri, am făcut totul ca o poveste.
   Am învățat cântecelul ”PIC, PIC, PIC”, cel propus de editura Sinapsis, mâine învățăm ”Ploaia”:

L-am ascultat și pe Paxi

Am făcut desenul circuitului pe tablă. Copiii trebuie să coloreze desenele, să decupeze, să îndoaie și să lipească jumătățile, una peste alta. Am atașat și o sfoară pentru ca picătura să se miște liberă. E o lucrare interesantă. Inspirație de aici.


 

 

 

Poți descărca fișa de aici.

Mult succes!

Comentarii