Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Circuitul apei în natură

 Povestea lui PIC, picătura jucăușă.  


    O lucrare despre circuitul apei în natură. Noi o facem la clasa pregătitoare, dar se poate realiza și la clase mai măricele.
    Lucrarea are 5 picături mari în care sunt reprezentate etapele circuitului. Le-am spus copiilor despre evaporare, condensare, colectare. Nu am insistat foarte mult pe denumiri, am făcut totul ca o poveste.
   Am învățat cântecelul ”PIC, PIC, PIC”, cel propus de editura Sinapsis, mâine învățăm ”Ploaia”:

L-am ascultat și pe Paxi

Am făcut desenul circuitului pe tablă. Copiii trebuie să coloreze desenele, să decupeze, să îndoaie și să lipească jumătățile, una peste alta. Am atașat și o sfoară pentru ca picătura să se miște liberă. E o lucrare interesantă. Inspirație de aici.


 

 

 

Poți descărca fișa de aici.

Mult succes!

Comentarii