Pliante literele Ă, Î , Â - CLASA PREGĂTITOARE

  Pliante litere Ă, Î, Â CLASA PREGĂTITOARE Pliante pentru literele Ă-pălărie                                     Î-înghețată și împărat                                     Â-câine Dacă nu știți cum să îndoiți pentru ca jumătățile să se îmbine perfect, intrați la prima postare despre pliante,  AICI  am explicat pașii îndoirii. Descarcă pliantele cu literele ă, î, â de  AICI. Sper să vă fie de folos! Spor și succes!          Ilona

Cel mai ușor experiment - VULCANUL DIN COCĂ

 VULCANUL


 Săptămâna aceasta am făcut multe activități legate de noua literă învățată, litera V. Nu putea să lipsească experimentul. Copiii adoră experimentele, am făcut  în fiecare săptămână cel puțin unul. La litera ”V” m-am găndit la vulcan. Este cel mai ușor și cel mai spectaculos. Explozia de spumă aduce în clasă strigăte de bucurie.

Ce materiale sunt necesare:

😊 Pentru construirea vulcanului:

💥2 căni de făină

💥o cană de sare fină

💥o cană de apă călduță

💥2 linguri de ulei

💥acuarele sau colorant alimentar😊Se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă până se formează o cocă de consistența plastilinei ( s-ar putea să mai necesite 3,4 linguri de făină)

💥o sticlă de 330 ml

💥o tavă pentru copt, hârtie de copt😊 Se umple sticla 3 sferturi cu apă, se pune într-o tavă pe care am întins hârtie de copt, se construiește vulcanul de jur, împrejurul sticlei. Se coace 10,15 minute la 200, 250 de grade. Se lasă la răcit. Apa se aruncă. 

😎 Pentru decor:

💥 Hârtie creponată neagră sau gri

💥pietricele mai mici și câteva mai măricele

💥platou sau tavă cu margini (cel puțin 1 cm)😎 Pentru experiment:

💥 un plic de bicarbonat de sodiu (2 dacă sunt mici)

💥100 ml de oțet

💥o lingură de săpun lichid sau șampon de vase

💥colorant alimentar roșu (noi am folosit vopsea de ouă) 

Se pun în sticla din Vulcan bicarbonatul, șamponul, colorantul. Se amestecă cu o frigăruie sau un creion. Apoi se toarnă oțetul și... Gata!


Încercați! Nu o să regretați! Copiii vor fi foarte încântați!💚

Mult succes!

Ilona

Comentarii