Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Adunarea și scăderea cu 5 - Exersăm cu wordart-clasa pregatitoare

Continuăm exersarea adunării și scăderii cu wordart. Copiii sunt atrași de acest fel de exercițiu, participă activ, sunt interesați și atenți.

Poți folosi fișa ca atare: elevii o lipesc în caiet și selectați exercițiile sau o poți folosi interactiv, iar exercițiile selectate se rezolvă la tablă și în caiete.

Descarcă fișa de aici.

Accesează fișa interactivă de aici.

Pentru adunarea și scăderea cu 5, găsești un joc ”Eu am/Cine are? ” aici 


Mult succes!

     Ilona

 

Comentarii