Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Cartea despre IARNĂ

Un proiect despre IARNĂ.


       Vă propun un proiect pentru mai multe zile, o cărticică despre iarnă. Cartea cuprinde  15 file cu cerințe care vizează mai multe discipline. Este potrivită pentru clasa pregătitoare, pentru recapitularea cunoștințelor dobândite până acum.

     Copiii trebuie să rezolve cerințele, pentru o carte veselă se pot folosi creioane colorate, să decupeze foile, apoi să asambleze și să lipească. Cotorul cărții poate fi partea de sus a pălăriei omului de zăpadă.

     Sunt sigură că vor realiza cu plăcere această cărticică.

     Iată câteva pagini completate ca model:Descarcă de aici CARTE

Poți să descarci coperta alb-negru de aici copertă


Succes și multă inspirație vă doresc!

P.S. Aici găsești cartea potrivită claselor mai mari- II-IV carte


Comentarii