Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

STEGULEȚE CU SILABE

  Am învățat 5 litere! Yuhuuu! 


   Pentru a sărbători am realizat stegulețe colorate cu silabele care pot fi formate cu cele 5 litere învățate: A, M, N, I, U. Îmi plac mult stegulețele, aduc culoare în clasă și sunt foarte utile. În fiecare dimineață scriam pe tablă silabe pentru exersare, acum le am tot timpul.

   Cum am realizat materialul? Am printat pe coli colorate, am decupat, apoi am îndoit în partea de sus cam 1 cm și am capsat pe o sfoară. Foarte simplu și rapid.

    Le-am agățat de tablă și le vom citi în fiecare dimineață, vom adăuga altele pentru următoarele litere. Sunt sigură că, avându-le sub ochi mereu, copiii le vor citi de foarte multe ori și astfel vor exersa fără să-și dea seama.

        Puteți descărca materialul de AICI.

Mult succes!

Comentarii