Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

LITERA E

 Litera E vine cu multe surprize. 


Am pregătit pentru copii câte un evantai drăgut din coală colorată. Il vor găsi pe băncuță, se vor bucura și își vor da seama că învățăm o nouă literă.


Le va plăcea și cărticica literei E. Este o cărticică-pliant în care vor avea câteva sarcini ușoare, de colorat, de pus în corespondență literele mari și mici, de citit, de găsit litera inițială, de desenat și trasat litera E.

Brățări 


Am pregătit și stegulețele cu silabe care îl conțin pe E. Acestea vor continua șirul deja agățat de tablă. În fiecare zi exersăm citind silabele de pe stegulețe.

Poți descărca stegulețele de AICI.

Pentru o activitate de lucru în echipă, am făcut litere puzzle. Poți afla mai multe de aici.

E de la ...emoții. Panoul emoțiilor- nu mai știu, cred că la Emalașcoală am văzut ideea. Astăzi l-am inaugurat, copiii au fost încântați și si-au schimbat de câteva ori starea, dacă dimineața erau veseli, după ora de sport, pentru că au pierdut la un joc, erau unii triști, alții furioși. A fost interesant să-i urmăresc .

Vom folosi și materiale de pe Twinkl, vom recita poezia dnei Vali Slavu, vom face și  experimente despre electricitatea statică,
 cu rigla  și cu un balon ne vom aranja părul, apoi vom mișca un creion așezat pe o sticlă.

Vom discuta despre eoliene, energie, vom confecționa elice-moriști și ”ne vom lua zborul”.

Update-Am reușit!!
Un alt experiment cu o explozie maaare de spumă- Pastă de dinți pentru elefanți.

 Avem toate materialele necesare-apă oxigenată, colorant, săpun lichid, drojdie, mănuși, ochelari, recipient de sticlă. Sper să ne iasă, de obicei se face cu o apă oxigenată mai concentrată, noi avem normală. revin cu impresii.
Update- Experimentul nu a fost unul reușit, substanțele au reacționat, dar nu așa spectaculos cum aș fi vrut. De aceea, pentru ca să nu rămână dezamăgiți copiii, am făcut un vulcan care a erupt foarte frumos.

 Personajele săptămânii vor fi Elmer și Emil, doi elefanți simpatici. Vom citi despre ei, îi vom desena, îi vom realiza dintr-o farfurie de carton, va fi o săptămână plină și interesantă. Abia aștept.

Iată-i pe Elmer și Emil, sunt tare hazlii!


Și prietenii lor


Se fac foarte
ușor dintr-o farfurie de carton.
Am colorat farfuria, apoi am tăiat marginile pe care le-am împărțit în 3 părți egale, 2 pentru urechi și una pentru trompă și.....gata.Joc pntru exersarea cititului ”Hrănește elefantul!”


Vă urez spor în toate și mult succes!


Comentarii