Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

FRACȚII și figuri

 FII CREATIV!
      Pentru ca fracția să poată fi înțeleasă ca una sau mai multe părți egale dintr-un întreg e nevoie de material concret. Vă propun un exemplu de activitate în care copiii trebuie să își pună la treabă creativitatea. 
         Puneți la dispoziția lor diferite figuri geometrice, de culori și mărimi diferite. Le puteți decupa din coli colorate. Fiecare copil își alege una, două sau mai multe figuri.  Prin pliere și decupare trebuie să împartă întregul în câte părți egale dorește. Scrie pe fiecare parte fracția corespunzătoare, apoi realizează ceea ce îi place. Se poate realiza un proiect pe grupuri mici sau chiar cu toată clasa.Copiilor le va plăcea foarte mult,  vor aplica ceea ce știu despre fracții și își vor stimula creativitatea. Sunt sigură că ideile lor vă vor uimi.
Spor și succes! 

Comentarii

Trimiteți un comentariu