Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

FRACȚII și figuri

 FII CREATIV!
      Pentru ca fracția să poată fi înțeleasă ca una sau mai multe părți egale dintr-un întreg e nevoie de material concret. Vă propun un exemplu de activitate în care copiii trebuie să își pună la treabă creativitatea. 
         Puneți la dispoziția lor diferite figuri geometrice, de culori și mărimi diferite. Le puteți decupa din coli colorate. Fiecare copil își alege una, două sau mai multe figuri.  Prin pliere și decupare trebuie să împartă întregul în câte părți egale dorește. Scrie pe fiecare parte fracția corespunzătoare, apoi realizează ceea ce îi place. Se poate realiza un proiect pe grupuri mici sau chiar cu toată clasa.Copiilor le va plăcea foarte mult,  vor aplica ceea ce știu despre fracții și își vor stimula creativitatea. Sunt sigură că ideile lor vă vor uimi.
Spor și succes! 

Comentarii

Trimiteți un comentariu