Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

Despre România

România, ţara mea

     Un proiect foarte drag mie este cel desfăşurat anul trecut, când România a făcut 100 de ani.
 "100 de ani, 100 de file, 100 de copii".
      A fost un proiect pe care l-am desfăşurat în colaborare cu colegii mei. Am început de la ideea de a face o carte  cu 100 de pagini despre ţara noastră. Cartea are forma  României şi fiecare pagină spune ceva despre ţara noastră.
    Copiii au participat cu entuziasm şi au fost foarte mândri când şi-au văzut paginile expuse. Au contribuit la realizarea expoziţiei 100 de copii din ciclul primar.

    Paginile sunt făcute în paint, am vrut să pot printa 2 pe o coală. Le puteţi salva pe rând şi apoi printa.

    

Nouă ne-a plăcur să completăm fiecare pagină. Dacă vă place, să aveţi spor!

Comentarii