Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

FESTIVALUL TOAMNEI

DESPRE PUTEREA UNEI ECHIPE




       La şcoala mea am sărbătorit toamna printr-un festival MI-NU-NAT. A fost o activitate complexă şi completă, zic eu 😄.
      Vreau să vă povestesc despre bucuria de a avea alături o echipă de colegi inimoşi, 200 de copii frumoşi, talentaţi, dornici de activităţi altfel, părinţi şi bunici implicaţi, serioşi şi săritori, care au spus prezent la chemarea şcolii.
      Ce poate fi mai frumos decât munca în echipă şi colaborarea dintre profesori, copii şi părinţi? Cum poţi să nu-i apreciezi pe toţi cei implicaţi: directorul care ne-a susţinut continuu, profesorii care s-au implicat în pregătirea produselor pentru standuri, în organizarea şi buna desfăşurare a activităţilor, copiii care au repetat dansul pentru flashmob, i-au învăţat şi pe părinţi, s-au antrenat pentru cros, la şcoală şi acasă cu părinţii, au căutat modele pentru produse, au adunat materiale din natură, au creat nişte produse extraordinare, părinţii, bunicii, fraţii, toţi ne-au susţinut şi ajutat, ne-au răsfăţat cu plăcinte delicioase, s-au antrenat pentru dans şi cros, au realizat cu copiii multe obiecte minunate, ne-au încurajat şi aplaudat. Simt că şcoala mea este privilegiată pentru că parteneriatul şcoală-familie funcţionează în mod real. De aceea pot spune că
ŞCOALA E BUCURIE! ÎMPREUNĂ PUTEM FACE ORICE!

Despre organizare:
  • Flashmob- Toamna ne aduce bucurie - cu ajutorul dansului ne-am încălzit pentru cros. Ce mi se pare şi mai important este faptul că în ultimele săptămăni am dansat cu toţii, în curtea şcolii, în fiecare zi, în timpul pauzei mari...ŞI A FOST BUCURIE!
Iată dovada! Nu începuse festivalul. se testa staţia. Copiii au auzit melodia şi au început să danseze. Mi se pare extraordinar!
 De aici ne-am inspirat pentru flashmob
 https://www.youtube.com/watch?v=X_1AyEpJkMo&feature=share&fbclid=IwAR2i7Zhf0SaP3lmZJmBySi6X5S1-h58Ku6LfbREFi6qBLAnMlC9MDw69a98
  • CROSUL TOAMNEI  a fost un alt moment important. Scopul lui a fost de a sublinia importanţa mişcării. A fost atât de grozav să vezi 256 de persoane alergând umăr la umăr, copii între 6 şi 11 ani, fraţi mai mari, părinţi şi bunici de 70 de ani. A fost molipsitor, astfel că ni s-au alăturat şi altii care nu se înscriseseră iniţial, cu ei cred că am alergat aproape 300 de persoane.  Ne-am antrenat pentru cros în fiecare zi, în pauza mare, după dans, alergam. Copiii s-au antrenat şi acasă cu părinţii. Încet, încet au învăţat că nu este alergare de viteză, că suntem mulţi şi trebuie să avem grijă de noi şi de ceilalţi, că nu ne oprim brusc, că nu schimbăm direcţia, nu a fost usor, dar am reuşit. Sunt mândră de toţi cei care au acceptat provocarea! Poliţia a fost foarte deschisă la iniţiativa noastră şi a oprit circulaţia pentru cros.



  • STANDURI CU PRODUSE DESPRE TOAMNĂ - voi lăsa imaginile să vorbească de la sine.










O mulţime de obiecte extraordinare. Copiilor le-a plăcut să negocieze, să facă reclamă produselor, să vândă şi să cumpere, să calculeze restul, o adevăraţă oră de educaţie financiară.

Partea a doua a festivalului a fost despre JOCURI. Au avut mare succes! S-au prins şi părinţii în unele.
  • CURSA ÎN SACI- distracţie mare, 

  • MĂRUL BUCLUCAŞ


  • NUCULIŢA - Ia nuca la semnal!

  • CĂMARA VEVERIŢEI Ajută veveriţa să-şi umple scorbura cu nuci. Aruncarea nucilor de la o anumită distanţă.

  • TOAMNA ÎN CULORILE COPILĂRIEI - lucrare colectivă - am lipit pe zidul şcolii mai mulţi metri de coală (rolă plotter), a fost o idee foarte bună.


Pentru cros şi fiecare joc, copiii au primit frunzuliţe drept premiu. Am lipit scoci dublu adeziv şi a fost rapid.


Un succes a fost şi "CABINA FOTO".


Sper să vă inspire activitatea noastră!








Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Așa a fost, o zi superbă! Timp de calitate, amintiri de neuitat, bucurie în sufletul tuturor! Mulțumesc pentru mesaj!

      Ștergere
  2. O poveste de eveniment! O poveste pe care o scriem în fiecare zi: copii, pedagogi, părinţi, bunici şi noi, toţi ceilalţi, cărora ne hrăniţi sufletele dăruindu-ne bucurie.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu