Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

CĂCIULIŢA SPIRIDUŞULUI

Cum să faci o căciuliţă de spiriduş


      Pentru că la română vom avea "Spiriduşul cel bun al cărţii", de Ada Teodorescu,m-am gândit să fac o căciuliţă de spiriduş. Voi intra în clasă cu ea pe cap, deja îmi imaginez reacţiile copiilor 😁, captarea e pe jumătate gata.

Am pregătit şi un joculeţ  -Spiriduşul e curios- 


Am o carte-cutie! Voi pune în ea mai multe bileţele cu imagini din poveşti  şi bileţele cu emoticoane. Fiecare copil îşi va pune pe cap căciuliţa spiriduşului şi va extrage un bileţel. Trebuie să spună despre ce poveste e vorba. Dacă are emoticon, să mimeze starea şi să relateze, în 1-2 propoziţii, un moment dintr-o poveste citită, care i-a trezit emoţia reprezentată pe bileţel. CUM SĂ FACI CĂCIULIŢA!

Ai nevoie de 
2 coli verzi 
un carton roşu A4
lipici
foarfecă
un pom-pom mare roşu sau fire mai groase roşii


Trasează pe colile verzi căciuliţa şi decupează, cam aşa:Pune lipici pe margine şi lipeşte cele 2 căciuliţe. Eu nu am lipit partea din spate, nu are volum si nu-mi intra pe cap, dar unui copil sigur îi intră.

 

Îndoaie cartonul roşu în 3, pe lungime şi trasează o linie frântă sau curbă ca în imagine.Apoi decupează. 
Lipeşte banda roşie la baza căciuliţei, să cobori cu banda roşie mai jos puţin.

Am avut nevoie şi de o mică extensie.


Apoi m-am ocupat de ciucuraş. Dacă ai un pom-pom mare roşu, ai scăpat. Eu nu am avut..

Am rulat fir roşu pe 2 degete uşor depărtate, poţi şi pe 3 degete apropiate.Am legat bine la mijloc


Am taiat stânga , dreaptaAm legat de căciulăţă.ŞI GATA- poţi fi un SPIRIDUŞ!!!


Un şablon pentru căciuliţă poţi descărca de AICI.  Dar  nu e verificat pentru că nu am imprimantă, nu am reuşit să verific dacă mărimea şi forma sunt ok. 

Completez un model de căciuliţă în WORD. Aşa puteţi mări sau micşora.

Dacă imprimi modelul şi e ok, te rog să-mi spui şi mie. Lasă-mi un mesaj. 

O săptămână frumoasă îţi doresc şi mult succes!Comentarii

 1. Multumesc pentru idee! Caciulita descarcata este de marimea unei jumatati de foaie A4, portret.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc frumos pentru mesaj! Nu are mărimea potrivita, o sa o refac.

   Ștergere
  2. Am pus un word. Asa se poate mari la nevoie.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu