Litera U - idei, activități

  Vă propun o listă cu idei și resurse pentru litera M. Multe dintre ele le-am folosit în clasa pregătitoare. Clasa I nu e atât de ofertantă cu timpul, deja simt că alerg printre litere. Of!  😊Coronițe cu literele u și U, cu imagini sau o coroniță cu ursuleț. Pot fi printate pe coli colorate sau pot fi făcute pe foi albe și copiii să le coloreze.  Descarcă  coronita U    coronita U-urs 😊Brățări cu litera U și imagini.   descarca 😊Surprize de pus pe băncuțe- un jeleu ursuleț și o umbreluță de pus în pahar. 😊Propuneți copiilor să aducă obiecte care încep cu U. Numărați obiectele, comparați-le, găsiți asemănări, deosebiri, analizați denumirea lor - sunete, silabe, alcătuiți enunțuri, faceți jocuri de rol, vorbiți despre rolul lor. 😊Provocați-i să găsească răspunsul la câteva ghicitori. Iată câteva exemple: În cojoc întors pe dos Mormăind morocănos, Umblă pustnic prin pădure După miere, după mure. (ursul) Eu pe orișicine Întâmpin când vine. Când pleacă afară, Eu îl petrec iară. (ușa)

ALFABETUL- stegulețe colorate

               Noul AN ȘCOLAR este aproape, i se aud pașii din ce în ce mai tare. Clasa ne așteaptă cuminte să o pregătim pentru noi aventuri. Vă propun un șir de stegulețe vesele. Acestea conțin ALFABETUL limbii române, literele mici și mari, de tipar. 
            Confecționarea este foarte simplă și ieftină. Se printează materialul pe coli colorate, se decupează multiplu (modelul se suprapune perfect), se îndoaie pe linia punctată, se pregătește o sfoară, se lipește/capsează pe sfoară partea îndoită.
            Stegulețele vor aduce culoare clasei, iar alfabetul îi va ajuta pe copii să-și amintească toate literele studiate.

           Descarcă stegulețele de aici. 


     Mult succes și inspirație!

                    Ilona

Comentarii