SCOALA ALTFEL ...iarna

 SCOALA ALTFEL 18-22 decembrie 2023   Vom avea școala altfel în ultima săptămână a modulului 3. Am gândit un plan simplu, cu activități care se pot desfășura în sala de clasă, cu minimum de materiale. Activitățile se concentrează pe sărbătorirea Crăciunului, recunoștință, fapte bune și iarnă. Planul este convertit în pdf, linkurile sunt active. Iată planul: Pentru detalieri pe zile și linkuri necesare, descărcati planul de  AICI.   Mult succes!

LEGO - idei, activități - CRL, MEM, DPAstăzi s-au împrăștiat piesele lego prin clasă. Așa mi-am amintit de o imagine cu piese lego și m-am gândit că le pot folosi în mai multe feluri.

LA CRL:  Piesele mici vor fi grupate 3 câte 3(cuvintele au 3 silabe), piesele mari toate într-o grupă. Copiii vor reconstitui câte un cuvânt punând silabele în ordine, apoi vor căuta corespondentul scris cu litere mici și vor asambla.

  

La MEM - piramida operațiilor- pe piesele de la bază sunt scrise numere. Copiii adună 2 câte 2 numerele, scriu rezultatul si așază piesa deasupra celor 2 numere, apoi următoarele numere și tot așa, adună 2 câte 2, până în vârf.

 

La DP - EMOȚII - Piesele sunt amestecate, pe fiecare este desenată o parte dintr-o față. Copiii trebuie să reconstituie fețele asociind expresia ochilor cu cea a gurilor. 
De la o astfel de imagine m-am inspirat. Am găsit-o aici.


Sper că îți plac ideile, eu sunt foarte încântată de ele.
Mult succes!

Comentarii