Fracții - Roata fracțiilor

Roata fracțiilor         Un material despre reprezentarea fracțiilor când întregul este un cerc. Se poate lipi ca un glob sau pe caiet. Fiecare cerc se îndoaie pe jumatate si se lipesc jumătățile una peste alta. La sfarsit se lipeste pe caiet sau se formeazo o sfera. Materialul are 2 dimensiuni.        Dimensiunea mare a materialului poate fi plastifiată si folosită la tablă, fiecare cerc individual.            descarca  materiale despre fracții   roata fractiilor, lapbook, mindmap, exercitii amuzante, joc ”eu am/cine are”.      Mult succes!  

LEGO - idei, activități - CRL, MEM, DP



Astăzi s-au împrăștiat piesele lego prin clasă. Așa mi-am amintit de o imagine cu piese lego și m-am gândit că le pot folosi în mai multe feluri.

LA CRL:  Piesele mici vor fi grupate 3 câte 3(cuvintele au 3 silabe), piesele mari toate într-o grupă. Copiii vor reconstitui câte un cuvânt punând silabele în ordine, apoi vor căuta corespondentul scris cu litere mici și vor asambla.

  

La MEM - piramida operațiilor- pe piesele de la bază sunt scrise numere. Copiii adună 2 câte 2 numerele, scriu rezultatul si așază piesa deasupra celor 2 numere, apoi următoarele numere și tot așa, adună 2 câte 2, până în vârf.

 

La DP - EMOȚII - Piesele sunt amestecate, pe fiecare este desenată o parte dintr-o față. Copiii trebuie să reconstituie fețele asociind expresia ochilor cu cea a gurilor. 
De la o astfel de imagine m-am inspirat. Am găsit-o aici.


Sper că îți plac ideile, eu sunt foarte încântată de ele.
Mult succes!





Comentarii